Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Bahar

Nisan 11, 2012

Çok uzun zaman oldu kış başlayalı. Bozkırda uzundur kışlar ama bu kadar uzun süren karı ne zamandır unutmuşum ben. Aylar sürdü kar kış, ne zaman dışarı baksam kar görmekten yoruldum artık. Bizim sitede yönetici olduğumuz için ayrıca devamlı ' Yönetici donuyoruz, kaloriferler yanıyor mu?! ' diyenlere de cevap vermek zorunda kaldık. 2012 Nisan ayında bahara kavuştuk sonunda :-) Evin önündeki parktaki salkım söğüt ağacı yeşillendi, sabahları kuş sesleri duyar olduk. İnsan seviniyor, yaz yaklaşıyor diye. Kışın Yiğit oğlum başarısız bir kreş denemesinden sonra evde oturmak zorunda kaldı. (Ankara'da bilinen bir Montessori kreşi, adını yazmak istemiyorum, maalesef kötü tecrübemiz oldu)  Bu arada fizik tedavi seanslarımıza devam ettik. Yeni taşındığımız evimizin etrafındaki kreş, yuva aramalarından sonra, tesadüfen içinde ana sınıfı olan bir özel okulla tanıştık. Okul Genel Müdürü ile tanışıp okulu gezdik. Oğlumuz için anne- baba olarak beklentilerimizin karşılandığını gördük. Ankara Gaziosmanpaşa semtindeki bu küçük, samimi, her öğrencinin bire bir takip edildiği, her sınıfta iki öğretmenin olduğu bu okulu sevdik. Sorduk, soruşturduk, iyi referanslar aldık. Yiğit Şubat sonunda başladığı yeni okuluna mutlu gidiyor, sevgiyle ve özenle bakılıyor. Şu anda 4 yaş gurubunda. (2008 Mart doğumlu) Sınıfında 8 kişiler. Bir aksilik olmazsa, Eylülde yeni dönemde 5 yaş gurubuna başlayacak.  İngilizce kelimeler öğrendi, piyano dersleri alıyor, şarkılar söylüyor, laboratuvar derslerine giriyor. (Maşallah, nazar değmesin !)  Her şeyden önce, okuldan mutlu geliyor. Bizim için en önemlisi de bu.
Not. Baharı karşılamak için bir kaç günlüğüne Antalya Belek'te idik. Hava pırıl pırıl, güneşli idi. Ormanlar içinde yürüdük, gezdik. Belek Xanadu Otel ile ilgili yazım için buraya tıklayabilirsiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Okulunuzun adını söyleyebilirimisiniz?Söylerseniz banada cok yardımcı olacaksınız 2007 dogumlu kızım için okul arayışları içindeyim.Oğlunuzun okulu sevmesine sevindim

Oz dedi ki...

Canim, cook sevindim:) Bence memnun kalmadigin okul deneyimlerini de yazmalisin, bize de ders olur hem:)

Uzaklardan simsicak sarildim canim..

gezicini dedi ki...

sevgili adsız,
açık olarak yerini ve semtini yazdım. bana mail atarsanız, adresini de yazarım. adınız nedir?!
gorkemsh@gmail.com

gezicini dedi ki...

sevgili ozlem,
o ayrı bir yazı konusu olur. kreş bulmak tam bir mesai istiyor. annelere kolay gelsin!
sevgiler
gorki

yaban dedi ki...

Yigit kocaman olmus maasallah,, okulunda mutlu olmasina da ayrica sevindim,, opucukler yakisikliya,,

gezicini dedi ki...

yabancım selam,
seninki de kocaman oldu, takipteyim.
sevgiler
gorki