Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

alo baba nerdesin?

Kasım 27, 2008

'Ben 8.5 aylık oldum artık. Her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Annem evde tam gün mesai ile bana bakıyor, babam da akşam - sabah mesaisi ile benimle birlikte. Ayrıca anneannem de gün içerisinde yaptığı nefis yemeklerle benim beslenmeme yardımcı oluyor , ayrıca güzel oyunlar oynamamı sağlıyor. Annemin tatsız tuzsuz yemeklerini yemek istemiyorum ben. Aa tabii ki bazen kuzen Yakın da geliyor , geçenlerde babam burada değilken bizimle kaldı. Bana yeni oyunlar öğretti. Mesela benimle cee oynayanların elini çekebiliyorum artık. Hatta bazen kahkahalarla da gülüyorum. Ama ne zaman neye güleceğim hiç belli olmuyor'...

Yiğit halen diş çıkarmadı, merakla beklemedeyiz. Emekleme konusunda da çok isteksiz. Yerde uzun uzun oturarak oyuncaklar oynuyor. Telefon, uzaktan kumanda gibi aletlere de çok meraklı. Gün içerisinde bazen elefonla babasının sesini dinletiyorum, merakla telefonu eline alıyor.

Yemek konusunda günde 3 öğün katı 3 öğün süt dengesini korumaya çalışıyoruz. Ayrıca aralarda yoğurt ve meyva ( püresi- tazesi- kavanozu ) devam ediyoruz. 8. aydan itibaren portakal, mandalina, muz denedik, sevdik. Eline verdiğim salatalık, elmayı da kemirmeye çalışıyor, ama dişi olmadığı için fazla başarılı olamıyor. ( sahi meyvaları kemirmek için bir ürün vardı onu nerden almak lazım?)

not. anneler bebeğim ne yesin sitesini görmüşlerdir herhalde ama ben yine de yazayım buraya.

emekleme(me)

Kasım 24, 2008

İlk defa birazcık emekledim, anneannem ve babamın çabaları ve destekleriyle. Anneme kızıyorlar bu çocuğu çok kucağına alıyorsun bu yüzden emeklemiyor diye. Annem yere bir örtü seriyor, üzerini oyuncaklarla dolduruyor, bırakıyor oynayım diye ama ben sadece yana dönmekle yetiniyorum. Böyle mutluyum canım ben!
Bazıları yere bir örtü ser, bebek üzerinde kendi kendine oynar diyor ama bizim oğlan biraz yerde sürünüp, biraz da oynadıktan sonra bağırmaya başlıyor. Emeklemeyen bebekleri devamlı yerde mi bırakıyorlar yoksa tamamen genetik birşey mi bilmiyorum. Görünen o ki bazı bebekler çok hareketli devamlı emekliyor, atlıyor zıplıyorlar. Bazıları da Yiğit gibi daha sakin, emekleme yolunda fazla bir çabası yok.. Acaba diyorum yürüteç alsak, biraz onunla vakit geçirir mi? Yoksa daha emeklemeyen bir bebek için yürüteç de fazla gereksiz mi olur?

ek bilgi. yürüteç önerilmiyor! önemli bir bilgi...