Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 6 aylık

Eylül 19, 2008

Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Ne zaman 6 aylık oldun sen? Daha dün gibi minicik kolların, ellerin, ayakların. Ağlarken sesin bile çıkmıyordu, şimdi ise sesin tiz çığlık şekline dönüştü.

Doktor kontrolüne gittik, aşılarımız yapıldı ( karma + hepatit B), yeni beslenme düzeni başladı. Eski beslenme düzenine ek olarak sabahları kahvaltıda yumurta sarısı, pekmez ve peynir verilecek. Öğlen sebze çorbası alternatiflerine tarhana gibi basit çorbalar eklenecek. Erik, üzüm gibi meyveler yanında, mısır brokoli gibi sebzeler de verilebiliyor. ( Ama biz daha taze fasulye ve bezelyeyi bile fazla deneyemedik!) Evde yoğurt yapmaya devam, ayrıca bebek ekmeği de öğünlere eklenebiliyor. Ne diyeyim, Yiğit için ayrıca tüm gün yemek mesaisi gerekiyor, yesin de hallederiz bir şekilde!
Bugünlerde soğuyan havalarda dışarda gezmeyi azalttım, ama yine de dışarı çıkıyoruz. Bugün yine 365 Alışveriş Merkezi turumuzu attık, Yiğit fazla mızmızlanınca hızlıca kaçmak gerekti hemen.
Bugünlerde uykumuz da değişti, geceleri daha uzun, gündüzleri daha az. Gündüzleri bir defa uzun uyku, ama onun dışında hiç uyumuyor denilebilir. Geceleri de uyumadan önce birkaç saat mızlama şeklinde geçiyor. Uyumaya başlayıp tekrar uyanıyor, yanına gidip sakinleştirmek gerekiyor.
Ellerimizi, ayaklarımızı da keşfettik. Ellerine uzun uzun bakıyor, ayakları ile oynuyor. Aynadaki görüntüsüne de bakmaya, gülmeye bayılıyor. Bugünlerde oturmaya çalışıyor, ama daha vakti var.
6 ay kilomuz 7.5 kg, boyumuz 65 cm.
not. hafta içi TV8 ekranlarında Nur Onur ile Adım Adım Çocuğum programını tavsiye ederim...