Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

yoğun bir gün

Mart 06, 2009

Çınar ve annesi Sermin bizim oyun grubumuzdan arkadaşlarımız. Bir cumartesi günü bizi evlerine davet ettiler. Bize çok yakın, ben de tıngır mıngır düştüm yollara. Bizim Yiğit yolda araba koltuğunda uyumaya alıştığı için hemen esnemeye başlıyor. Ben de bazen biraz uyusun diye yollarda dolaşıp duruyorum. (Çankaya, Yıldız, Birlik, Oran civarında arabayla dolaşıp duran biziz evet!) Sermin çok yakın olduğu için bizimkine uyuyacak vakit kalmıyor. (Daha sonra bu uykusuzluk devamlı mızlamasına yol açtı)

Sermin bizi börek ve güzel bir tiramisu ile karşıladı .( ben güya devamlı diyet yapıyorum ama tadına bakmadan da yapamıyorum ki!?) Çok güzel bir ev, çok güzel oyuncaklar ( hatta bir salıncak  da var) , çok becerikli bir anne ve Çınar bizi beklemede. Nedense ilk buluşma zamanları biraz itişmeyle geçiyor. Henüz 1 yaş civarındaki bizim bebekler birlikte oyun oynama zamanına gelmediler. Sermin 18 aylık civarında birlikte oynayabilirler diyor. (uzman Sermin öyle diyor..) Oynadık, bağırdık, çağırdık, uyuduk, yemek yedik. Diğer arkadaşlarımız Arda, Emre ve Mira ve anneleri de geldiler. Bebekler tam emekleme- yürüme arasında olduğu için anneler devamlı koşturmacada. Uyuyan olursa anne biraz mola alıyor. Gün böyle geçip gidiyor. Bebekler mutlu, biz yorgun derken güzel bir cumartesi oluyor yine.

Günün sürprizi bizi dönüşte bekliyor. Evden çıktıktan hemen 5 sakika sonra yolda önümdeki arabayı kullanan kız arkasına bakmadan, sinyal vermeden direksiyonu kırınca ben de onun sol ön kapısına vuruyorum. Biraz bağırıp çağırıyorum ki bir daha aynı hatayı yapmasın. Ben arabada bebek var diye çok yavaş gidiyorum, başka biri olsaydı çok ciddi bir kaza olabilirdi. Bu arada telefon ettiğim Banu ve Sibel hemen olay yerine geliyorlar. Banu sağolsun sigorta işlerini hallederken, Sibel de sağolsun Yiğit'i oyalamaya çalışıyor. Dışarda hava -2 derece. Onlar olmasa ben orada soğukta polis bekler, tutanak tutarken Yiğit ağlayıp duracaktı. Arkadaşlar, ikinize de ne kadar teşekkür etsem azdır, iyi ki varsınız !!! Eşim olay yerine geliyor, tutanak tutuluyor, iki saat gecikmeyle yolumuza devam ediyoruz. O gece (sanıyorum çarpışma anında biraz korktuğu için) Yiğit defalarca uyanıyor, sabahı zor ediyoruz. Arabada bebekle yolculuk yapan arkadaşlar, aman çok dikkat edin lütfen !

ilgilenenlere okuma konusu. ekran başına kilitlenen çocuklarda astım riski artıyor !

Arda'nın doğum günü

Mart 02, 2009

22 Şubat cumartesi öğleden sonra Burcu'nun davetiyle Arda'nın doğum gününe katıldık ( bu arada nerdeyse tüm cumartesi buluşmaları kar altında geçti !?) Yağan tipi gibi kara aldırmadan kırk kat giydirdiğim Yiğit ve ben olay yerine ulaştık. Arda, Mira, Çınar, Selin ve Emre de anneleriyle birlikte aynı şekilde kar buz demeden geldiler. Sırayla bir yaşını kutlayan miniklerden sıra Arda'da idi. Minik sarı şeker diş çıkarma sancılarından doğum gününe az katılabildi. Diğerleri uykularından ve beslenmelerinden vakir buldukça oynadılar, güldüler, eğlendiler. Burcu sağolsun Kuki 'den muhteşem bir pasta siparişi vermiş. Bizimkilerden sıra geldikçe, vakit buldukça anneler olarak yedik, içtik, sohbet ettik. Birlikte oyun oynamaktansa bizimkiler ikili olarak takılmayı tercih ettiler. Sanırım zaman geçtikçe birbirlerine alışıyorlar:-)
Sıradaki bizim ve Çınar'ın doğumgünlerinde buluşmak üzere kar altında çocukları sardık sarmaladık, yollara düştük. Bir cumartesi günü de böyle sona erdi..

önemli bir konu. anneler, evde yoğurt yapmaya devam ediyoruz !