Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

22.hafta

Kasım 30, 2007

22. hafta. Bugüne kadar neler yaptık? Her ay rutin olarak kan ve idrar testleri, ayrıntılı ultrason, 3lü test ve amniyosentez. Çok şükür herşey normal çıktı. 22. haftada yine rutin olarak kan ve idrar testlerinin yanında, açlık ve tokluk kan şekeri testleri yapılacak. İlk 12 hafta Folik Plus aldım, şu anda ise Elevit multivitamine devam ediyorum. İlk 12 hafta için mide bulantıları, kusma, baş dönmesi normal kabul ediliyor, benim çok fazla olmadı. Birinci trimester(latince 3 ay) olarak da adlandırılan ilk 3 ay, genelde daha problemli olarak kabul ediliyor. İkinci trimester denilen ikinci 3 ay ise daha rahat ve sakin geçirilmesi beklenen bir dönem. Benim de öyle oldu. 16. haftada bebeğin cinsiyetini hem doktorumuz söyledi, hem de ayrıntılı ultrasonda doğrulandı.
Şu anda alt azı dişlerimden birisinde geçici dolgu var ve diş filmi çektirmem lazım. Hamilelerin çok gerekli olmadıkça röntgen ışınları alması istenmiyor, eğer gerekiyorsa kurşun bir yelek giyerek film çektirilmesi gerekiyor. Ben de daha bu filmi çektiremedim. Tavsiyem, hamilelik döneminden önce mutlaka bir diş hekimine görünerek tedavilerinizi yaptırın!

bir not. inanılmaz ama dün gece evde bir eşek arısı kolumdan soktu!! acil müdahale ile iğne kolumdan çıkarıldı, buz ile şişmesini önlemeye çalıştık. ama devamlı yanıyor ve kaşınıyor!

kitap önerisi

Kasım 28, 2007

Dr. Zeynep Aydenk Köseoğlu Beslenme ve Diyet Uzmanı. Arzu Aygen, Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri kitabının da yazarı. Kitapta hamilelikte beslenme ile merak edilenler ve anne adaylarına özel tarifler var. Size kitaptan mis kokulu bir sütlü kakao tarifi:

Sütlü kakao - 2 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
bir tutam tarçın
2 tatlı kaşığı bal

Bal dışındaki tüm malzemeyi büyükçe bir cezvenin içinde güzelce karıştırın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın.
Ateşten alın, iki bardağa paylaştırın. Bardaklara birer tatlı kaşığı bal koyup servis yapabilirsiniz.

ilk yazı

Kasım 27, 2007

Yeni bir yolculuk bu, kısmetse 40 hafta sürecek. Yeni bir hayat, yeni bir nefes geliyor hayatımıza. Sevinç, heyecan, merak her türlü duygu birbirine karışmış durumda. Duygularımızı, düşüncelerimizi, geçirdiğimiz heyecanlı zamanları aktarmak istedim burada. Yolu yarıladık, bir erkek bebek bekliyoruz. Bize iyi dileklerinizi, dualarınızı eksik etmeyin , olur mu?