Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Nehir Bayazıt

Nisan 16, 2009

Diğer blogları gezerken tesadüfen gördüm onları. Nehir Bayazıt ve ailesi. O anda anlamadım aslında, ama daha sonra yazılanları okuyunca boğazım düğümlendi. Ne yazsam nasıl yazabilsem bilemedim. O minicik beden güçlü bir şekilde mücade ediyor. Annesi, babası ve ablasının destekleri ile bu zor günleri atlatacak inşallah. Biz de buradan size tüm pozitif enerjimizi gönderiyoruz. Siz de okumak isterseniz annesi Zeynep Erden Bayazıt'ın yazdığı site burada.


Yiğit 13 aylık

Nisan 13, 2009


Yiğit 13 aylık oldu. Bu arada bahar geldi, ağaçlar tomurcuklandı, etraf pembe ve sarı çiçeklerle doldu. Bizim bozkır başkente bahar geç geliyor ama seyretmesi de çok güzel oluyor. Biz kışın kar yağarken bile dışarda dolaştık ama artık daha fazla zamanı dışarda geçiriyoruz. Yiğit oğlumuz devamlı yürümek (yürümeye çalışmak!) istiyor. Ben de evde, dışarda onu yürütmek için yerler arıyorum. Bugünlerde ideal yerlerimiz O.D.T.Ü. kampüs, İncek Çankaya Belediyesi parkı ve etrafta çimenlik olan her yer. Tabii ki etrafta pusetle dolaşma çabalarım genelde yorgunlukla sonuçlanıyor. Türkiye ve özellikle Ankara şartlarında bebeklerini pusetle dışarda dolaştırabilenleri ben takdir ediyorum ama arabaların arasında saklambaç oynamak bana çok cazip gelmiyor doğrusu.
Bugünlerde diğer bir aktivitemiz de kitap okumak. Yiğit bize göre sadece mam-ma, bab-ba ve alo (?!) diyebiliyor. Kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu devamlı akılda tutmak gerekiyor. Çocuk kitapları için kipitap, uçanbalık, bebekcocukdünyası gibi siteleri devamlı geziyorum, inceliyorum. Ayrıca Tudem yayınlarındaki İyi Kitap (aylık okul öncesi çocuk ve gençlik kitapları gazetesi) ikinci sayısını da ilgiyle okuyorum. Evde müzikli resimli kitaplarımız var. Bir kitap bazen Yiğit'in dakikalarca ilgisini çekebiliyor. Akşamları babası ona kitap da okuyor, ama ilgisini her zaman çekmiyor. Dışarda özellikle oyuncak dükkanlarındaki kitapları ise dakikalarca inceliyor. Resimdeki kitap ise Panora'daki Locopoco oyuncak mağazasından. Yavru kediler konusu oğlumun çok ilgisini çekti.
son bir not. İstanbul'da olan arkadaşlar Mohini Aile ve Çocuk merkezindeki Tırtıl Kids Çocuk kitapçısına uğramayı ihmal etmeyin lütfen ! Mağazanın sahibi olan Dilşat benim çok eski arkadaşım olur, selam söyleyin lütfen ...

Bu blog bö!2009 adayı ve sizin oyunuzu bekliyor!
2. not. 2009 Blog Ödüllerinde Yiğit'in Günlüğü olarak Aile Blogları kategorisinde adayız. Bize oy vermek isterseniz BURAYA tıklamanız yeterlidir, teşekkür ederiz !