Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

düzensiz uyku

Kasım 08, 2008

Uykuda yoğun bir düzensizlik durumundayız. Tahminen 4-5 günden beri uykuda bir değişiklik oldu. Bu zamana kadar oldukça düzenli uykusu olan Yiğit şimdi uykuya direniyor gibi. 6. aydan itibaren gece 21.00 gibi yatıp birkaç uyanma ile sabah 5-6 aya kadar uyuyan çocuk şimdi uyumamak için sanki savaşıyor. Yedik içtik, gazımız yok, altımız temiz diyoruz, uyutuyoruz ama tam yatağa koyarken çığlıklar atmaya başlıyor. Şimdiye kadar rahatlıkla kucağımda uyuyan çocuk bunu reddediyor. Farklı yöntemler deniyoruz, pusette , ayakta, sallanan koltukta sallamak gibi. Tam uyudu derken yeniden uyanıyor. Gündüz uykuları da fazla değil ama gündüz uykusunu azaltmak mı lazım acaba? Dün gece babasıyla oynarken uyuya kalmış, yerine koyduk, saat 21.00 gibi yeniden uyandı. Karnını doyurdum, dizimde yastıkla uyuttum. Yerine koyarken bizimki başladı yeniden çığlıklar atmaya. Yeniden uyuttuk. Bu sefer saat 5.00 'te çığlık atarak uyandı.
Okuduklarıma göre 6-9 aylık bebeklerin ortalama 14 saat uyuması gerekiyormuş. 6. aydan itibaren gece ortalama 10 saat uyuyan çocuk birden çok az uyumaya başladı. Hasta gibi gözükmüyor , ateş filan da yok ama dün de yediklerini kusmuştu. Bu son doz pnömokok aşısından mıdır acaba diyorum, düzelecek diye umuyorum, sabırla bekliyoruz...

yeni beceriler

Kasım 05, 2008

Bugünlerde mızıldanıyorum, uykularım düzensiz.Annemle babam diş mi geliyor acaba diye merakla beklemede. Oturabiliyorum, daha uzun zaman desteksiz olarak oturabiliyorum. Bazen de yatağımın kenarından ayaklarımı dışarıya sarkıtıp oturuyorum. Annem dış dünyayı daha çok algıladığımı söylüyor, olayların ve kişilerin farkındayım artık .Kendimi birşeylere tutunarak devamlı öne çekmeye çalışıyorum.
Emeklemiyorum, annem de merakla beklemede. Hiiiç öyle bir niyetim yok, gayet rahatım ben böyle. Belki de hiç emeklemeden yürüyecekmişim. Bu arada yeni kelimelerim de var, her ne kadar söylediklerim anlaşılmasa da. Annem benim su istediğimi anlamıyor mesela, kendisi pek su içmediğinden herhalde.
8. aya yaklaşırken pnömokok aşısının 3. sünü dün olduk. Dünden meri bir huzursuzluk, uykusuzluk var. Aşı olurken bir bağırdım, tüm hastane sesimle inledi ! Kilom 8.250 olmuş, doktor amca iyi dedi.
Yemeklerle aram pek hoş değil şu aralar. Nazar değdirdik galiba diyor annem. Sebze çorbalarından hoşlanmıyorum, yoğurt ve meyva şu aralar favorim. Anneme söylesem bana güzel muhallebi yapar mı acaba? Yemem lazım, büyümem lazım. İlk doğumgünüme ne kaldı şurada?

bilgi için. pnömokok nedir, ne değildir ?