Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

son durum

Mart 07, 2008

36. hafta hatırası :-) Son 4 haftaya girdik. Son hazırlıkları tamamlıyoruz. Ankara'da Balgat'ta e-bebek ve Yıldız'da Botti bebe tüm bebek ürünlerini bulabileceğimiz adresler. Sanıyorum internetten alışveriş yapılabiliyor.

Bebek çamaşırlarını yıkamak için 3 farklı ürün bulunuyor. Omo baby toz, Dalin sıvı deterjan ve Hacı Şakir toz sabun. Ben toz sabunu tercih ediyorum, inşallah alerjik bir problem yaratmaz.

Evde oda, kıyafetler, beşik, park yatak gibi hazırlıklarımız neredeyse bitti. Karyolamız sonradan gelecek. Ben bol su içip dinlenmeye devam ediyorum.

güncelleme. 13 Mart Perşembe tarihi itibarıyla doğum vaktimiz geldi. Ankara Güven Hastanesinde sezaryen ile olacak. Şu anda 37. hafta(ve 2. gün) dayım. Doktor amcamız daha fazla beklemeyi uygun görmedi. Sabah erkenden hastanede olacağız. Bizim için iyi dileklerinizi ve dualarınızı eksik etmeyin olur mu? Çok sevgilerimle ..

NST

Mart 04, 2008

36. hafta kontrolüne gittik. Kilom 75 (+ 13.5 kg) bebek ise 2.250. kg gibi. Yine düsük bir agırlık bu. Dogum halen 3 kg. civarında bekleniyor. 33-34 yas sonrasında ilk hamileligini yasayanlar icin normal sayılan rakamlar bunlar dedi doktor amcamız. Tansiyonum 10-6, bu iyi.
Amniyos sıvısı az, bu da günlük olarak 2-3 lt. su alımına devam etmek anlamına geliyor. Bol su, bol dinlenme tavsiye edildi bana yine. Ayaklarım ve ayak bileklerim şiş, bu da ayaklarımı yükseğe kaldırıp dinlenilecek demek. Benim gibi sabırsız biri icin devamlı yatmak zor, ama elimden geldigince dinlenmek zorundayım, baska bir alternatif yok.
Bugün ilk defa NST ye bağlandık. Bundan sonra her hafta NST ye baglanarak bebegin durumu kontrol edilecek. NST sonucları normal gözüküyor, cok şükür. NST bebegin kalp atıslarının seyrini ve bebek hareketlerini temel alarak yapılan bir test. Bilgi icin NST (Non-Stres Test).
Bu arada, epidural anestezi ile ilgili bilgi aldık, verdiğim kandan epidural anestezi için olumsuz bir durum olup olmadığına da bakılacak.
Uykusuzluk sorunum devam ediyor, her gece 2-3 saat sonra uyanıyorum, bazen tekrar uyuyabiliyorum, bazen de uyuyamıyorum. Bana uyku konusunda öneriler yazan herkese cok tesekkür ederim , inanın her türlü yöntemi kullanmaya calısıyorum!

Bu arada, karın, bacak ve saç bakımına da dikkat etmek gerekiyor. Karın derisi için doktor önerisi ile kakao ve badem yağı kullanıyorum, bacaklarımı ise devamlı masajla ve yukarı kaldırarak rahatlatmaya çalışıyorum. Hamileyken de bakımlı olun!