Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 5 aylık

Ağustos 15, 2008

Tatil bitti ve eve döndük. Bodrum yine her zamanki gibi çok güzel. Yiğit ilk defa Ankara dışına çıktı, uçakla yolculuk yaptı. ( bebekle yolculuk ayrı bir yazı konusu olmalı) Denize ayaklarını soktuk, rüzgarla tanıştı, sabah akşam uzun yürüyüşler yaptık.
4. ayda karma aşı oldu, kilosu 5.900 kg. Bu arada pişik de oldu, tekrar doktora gittik. Doktor pişik veya mantar enfeksiyonu olabilir, hava aldırın, bezi değiştirin dedi. Annemle birlikte papatya suyu ile pansuman yaptık, dönüşümlü olarak mantar ve pişik pomatları sürdük. Pişik 3 günde iyileşti.
Yiğit seslere cevap veriyor, bazen adını söylediğimizde başını çevirip bakıyor. Çok hareketli, havaya tekmeler atıp duruyor. Eline verdiğimiz oyuncakla uzun uzun oynuyor, ses çıkaran herşey ilgisini çekiyor. Artık daha geç uyuyor, 21-21-21.30 gibi. Gün içerisinde kısa şekerlemeler yapıyor.
Hero Baby ürünlerinden azar azar kullanıyorum, sabah kahvaltısı ve akşam muhallebisi gibi ürünlerden biberona bir kaşık ekliyorum. Yiğit meyvaları da denedi, elma, şeftali, karpuz gibi. Bu arada evde yoğurt yapmaya da başladık. Günlük sütü kaynatıp ılıtıyorum, içine de bir kaşık maya. Yoğurt makinesi büyük kolaylık, 2-3 saatte ev yoğurdu hazır. Sadece problem sütün yağlı olması.
Bodrum'dan sonra kurak çorak Ankara çekilir gibi değil doğrusu, bir daha tatil ne zaman acaba?