Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yeni Yıl

Ocak 21, 2012

Yeni yıla başlangıç için bisikletli bir fotoğraf. Aslında tuhaf biraz, bisiklet dediğin baharda, yazda kırda bayırda binilir değil mi? Bisikleti kışın alınca, denemek için de mecburen Alışveriş Merkezinin geniş koridorlarını kullandık. Artık havalar ısınınca yeniden bahçeye ineceğiz. Yiğit önce yeşil renkli bisikleti istemişti, sonra mavisi diye tutturunca gittik, yeşil bisikleti verdik, mavi olanı aldık.
Yiğit ,daha önce de bahsettiğim gibi , hafif olarak sol tarafını kullanma problemi yaşıyor. Bu problem doğuştan geliyor. Kısaca anlatmak gerekirse, ince motor becerilerinde problem var. Fizyoterapi seansları yanında, düzenli olarak aktivite, egzersiz ve masaj gerekli. Ben ve babası öğrendiklerimizle egzersiz ve masajlara dikkat ediyoruz. Fiziksel aktivite olarak en iyileri ise yüzme ve ata binme olarak tavsiye ediliyor. Geçen yaz ata bindi, her yaz ise düzenli olarak denize gidiyoruz. Yüzme çok ama çok faydalı. Çocuklar kadar yetişkinlerin de tüm kasları çalışıyor. Aslında kışın da havuza gitmek lazım ama henüz uygun bir havuz bulamadım. Bisiklet ise son bir kaç aydır gündemimizde. Umarım yazın daha yoğun olarak bisikletle açık havada gezebiliriz.
Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk ve bunların yanında bereket getirmesi dileğim. 2012 yılından beklentilerimi evrene gönderiyorum hemen. Bir de blogu daha kısa aralıklarla güncellemek istiyorum !
Not. Fotoğraf Kentpark AVM, biskleti aldığımız mağaza ise Decathlon.