Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 5 ay 3 haftalık

Eylül 04, 2008

Yiğit 5 ay 3 haftalık oldu. Bugün doktor kontrolü vardı. Temmuz ve ağustos aylarında kendi doktorunu görmediği için Güven hastanesine kontrole gittik.Doktor amcamızı seviyoruz. (hastane ile ilgili şikayetlerimiz var, gerekirse başka hastaneye gideceğiz) Kilomuz 7.100 kg, boyumuz 65 cm. Doktor amcamız genel durumu iyi buldu. Rota virüs ve Pnömokok aşılarımızı olduk. Bugün aşı dolayısı ile biraz kırıklık var. 6. ayda olmamız gereken bir de karma aşımız var. Karma aşı Sağlık bakanlığı listesinde olduğu için sağlık ocağında yaptıracağız.(Rota ve pnömokok aşıları isteğe bağlı ve çok pahalı aşılar. Neden Sağlık Bakanlığı listesinde değiller?)
6. ay beslenme programı için biraz daha vaktimiz var. Ben meyva ve sebze püreleri ve yoğurda devam ediyorum. Gece için Ülker Hero Baby iyi geceler ürünlerinden bir kaşık ekliyorum. Gündüz yemesi gereken yoğurdu son zamanlarda Pınar günlük kutu sütlerden yapıyorum, mayayı ya Pınar yoğurt ile yapıyorum. Makine ile yoğurt yapmak kolay oluyor. Eğer Yiğit yoğurdu yemek istemezse meyva püresi ile karıştırıyorum.
Bugünlerde eli devamlı ağzında, hatta ne bulursa ağzına atıyor. Bazen de ağzına götürdüklerinden midesi bulanıyor. Emzik konusunda başarılı olamadık bir türlü, acaba ne yapsak?