Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

la primavera

Mart 25, 2010

Bazen ben bile inanamıyorum. Tam bir yıl önce yine doktor kontrolünde çektiğim fotoğrafa baktım. Neredeyse bebekmiş Yiğit oğlum. Şu anda artık o bir minik adam. Her ne kadar fazla kelime kullanmasa da istediklerini veya istemediklerini çok açık olarak ifade edebiliyor bizimki. 24. ay doktor kontrolüne gideceğimizi, doktor amcanın kendisini muayene edeceğini anlattım. Sabah arabadan inerken de şimdi hastaneye giriyoruz, muayene olup çıkacağız, tamam mı dedim. Tamam der gibi başını salladı. Doktorun kapısında anladı her şeyi ve içeri girmemek için direnmeye başladı. Sonra muayene olmak için soyunduk ve sessizce muayene oldu. Şimdi de sizin birlikte fotoğrafınızı çekmek istiyorum, olur mu oğlum dedim. Doktorun yanına gitti ve kendisini kucağına almasına izin verdi. Biz de mutlu mesut evimize döndük. Genel gelişim iyi, devam eden nezle ve burun akıntısının köpek dişlerinden olduğunu düşünüyoruz. 
Buraya kısaca notlarımı yazayım : boy 86.5 cm, kilo 11.350 gr. Toplam 14 dişi var.
Bahar günlerini genelde sokaklarda geçiriyoruz. Gün içi ortalama uyku saati halen 2 saat civarında. Park, bahçe, cafeler, 365, kampüs bahçesi geziyoruz. Yemek konusunda çok tutucu değil ama her yemeği de yemiyor. Makarna, pilav, tavuk ve köfte her zaman favori. Bugün sabah mayalı hamurla kurabiye yaptık. Yiğit paşam da bana yardımcı olarak tezgahın üzerinde hamur yoğurdu (!). Eline aldı, bastırdı, yuvarladı, kendine göre o da vişneli mini kurabiyeler yaptı. Sonra da birlikte fırına koyduk. Eh artık o da yakında kendi istediklerini yapar.
Bugünlerde ruh halim değişken. Bahar yorgunluğudur diyorum , geçiyorum. Kilo vermem durdu şimdilik. Listelerime ne kadar dikkat etmeye çalışsam da fazla başarılı olamıyorum. Hipoglisemi diyorum, kendimi haklı çıkarabilmek istiyorum. Bahar zamanı geldi canım azıcık rahatlayayım diyorum, ama unutmadan kendime yazın gelmek üzere olduğunu da hatırlatıyorum. Her zaman insan kendine dikkat etmeli değil mi?

not. ben yazı yazmakta çok geç kaldım ama siz de nurturia ile tanıştınız değil mi? bugünlerde anneler neredeyse tüm yazışmalarını oradan yapıyorlar. siz de deneyin, günceli takip edin!