Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

doğum günü

Mayıs 03, 2009


Sevgili dayıcım,
Yarın doğum gününmüş, annem öyle söyledi. Ben de sana buradan bir mesaj göndermek istedim. akşama da belki kamera ile görüşürüz veya skype ile konuşuruz değil mi? Benim söylediklerim henüz anlaşılamıyor ama olsun, sen anlarsın değil mi dayıcım? Beni bazıları sana çok benzetiyor da, beni sen anlarsın diye düşündüm. Beni en son gördüğünden bugüne ben büyüdüm biraz. 13.5 aylık oldum, mayısın ortasında 14 aylık olacağım ben. Beni gördüğünden bu yana artık çok şeyleri yiyebiliyorum dayı. Baharda çıkan şu kırmızı ve ekşi meyvayı da çoook sevdim, annem adına çilek diyor galiba. Bir o kırmızı meyva bir de hani sarı renkli uzun tatlı birşey var, muz diyorlar galiba, o da çok güzel. Her gün muz ve çilek olsa ben yerim dayı.
Annem emeklemedim diye üzüldü ama galiba beni fazla yere bırakmadıkları için ben sürünmeyi öğrenemedim dayı. Ooo devamlı kucaklarda gezdim sorma. Bu aralar neden hala yürüyemedim diye üzülüyorlar . Yahu bu yetişkinler de devamlı dert edecek birşey buluyorlar kendilerine, sorma! Bu sıralar annemle babamın elinden tutuyorum, öyle daha güvenli oluyor yürümek değil mi? Amann dert değil, zamanı gelince yürürüm ne olacak?
Sen ve Elif abla nasılsınız? Oralara da bahar geldi mi? Galiba Kanada soğuk bir ülkeymiş, ben bakalım ne zaman görebileceğim? Sizin olduğunuz şehir daha ılımanmış galiba dayı, doğru mu? Bizim burada hala her gün yağmur yağıyor dayı. Bahar geldi havalar ısındı diyorlar ama kısa tişört şort giyemedik daha. Annem sağolsun nerdeyse her gün beni dışarılarda dolaştırıyor. Ankara'da görmediğim park, bahçe, Alışveriş Merkezi, restaurant, cafe kalmayacak bu gidişle. Annem şehir rehberi filan mı diye düşünüyorum dayı. Aslında sen olsaydın biraz da seninle dolaşırdık değil mi? Bazen annemden bıkıyorum ben dayı, babamın da işi çok oluyor. Neyse artık sen gelince hep seninle dolaşırız olmaz mı? Hem beni oyun parklarına götürürsün, hem o zamana ben daha büyümüş olurum herhalde.
Ben senin doğum gününü kutluyorum buradan dayı. Sen vişneli çikolatalı pasta severmişsin galiba, ondan yeriz birlikte sen gelince. Annemle babam da nice mutlu sağlıklı yıllar diliyorlarmış, ben ne demek bunları anlamıyorum pek. En kısa zamanda görüşelim dayıcım.
Seni özleyen yeğenin.
Yiğit