Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Kasım ve güneş

Kasım 01, 2010

Kasım ayındaki son güneşli günleri değerlendirmek ne güzel. Yıldız, Oran, Çankaya civarlarındaki parkları keşfetmek lazım. Bu park Yıldız- Sancak Mahallesi civarında. Oldukça geniş. Bisiklete binmek için ideal. Çocuklar için de güzel bir oyun parkı yapılmış . Güneşli günlerde sandviç veya kekimizi alıyoruz yanımıza, hop parktayız. Geziyoruz, dolaşıyoruz, yiyoruz içiyoruz.
Fiziksel olarak aktif olmak lazım, evde fazla vakit geçirmek iyi değil. (Kendime söylüyorum bunları) Hava soğuk da olsa mutlaka dışarı çıkmak, evi havalandırmak önemli. Kışı yavaş yavaş karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu aralar kasımpatı da benim gözde çiçeğim. Nerede olursak olalım kasımpatı arıyor gözlerim. Sanki çiçekler bana soğuk günlerin güzel yanları da olduğunu gösteriyor. Hayatta her şeyin güzel yanlarını da görmek lazım..
Yiğit ile ilgili notlarım arasına 2.5 yaştan itibaren uyku problemi başladığını yazmam lazım. Son bir kaç aydır gece uykuları kesintili hale geldi. Geceleri bazen 1-2 defa, bazen de defalarca uyanıyor. Bazen yanımıza alıyorum, bazen yanında oturup elini tutuyorum, bazen süt içiyor, bazen su içiyor. Ama bu neredeyse her gece tekrar ediyor.Bu yaşına kadar genelde sorunsuzca uyuyan çocuk defalarca uyanıyor. Neden bilmiyorum, ne yapsam artık onu da bilmiyorum. Belki de geçici bir uyanma sorunudur, geçer diye bekliyorum.
Not. Yiğit ilk defa bir markette net bir şekilde 'Anne balık al ' dedi!!! Balıkların yanına gitti, eliyle gösterdi ve ben anlamaz bir şekilde bakınırken ' al' dedi, sonra ' balık al' dedi !. Balık seven bir çocuğum olmasına çok sevindim, çoook !