Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 20 aylık

Kasım 20, 2009


Sevgili günlük,
Annem bugünlerde çok meşgul, ben bari biraz yazayım dedim. Annem yaklaşan kış mevsiminden dolayı herhalde, yoğun olarak duygusal geçişler yaşıyor. Bir ağlıyor, bir gülüyor, bir mutlu oluyor, bir üzülüyor. Ben de şaşırıyorum doğal olarak tabii. Galiba bu hipoglisemi ve diyet programı da onu daha sinirli hale getirdi. Sabahları sadece bir dilim peynir ve ekmek yiyen herkes sinirli olur canım. Ben bile kahvaltıda daha çok çeşit yiyorum. Bir grip salgını varmış galiba etrafta. Bu yüzden annem bana taze portakal, elma ve havuç suları hazırlıyor. Yediklerimin arasında pekmez varmış, bir de son zamanlarda bana kefir veriyor. Biraz ekşi filan ama çileklisinin tadı güzel, sevdim ben. Öğleden sonra annemle birlikte ikindi kahvaltısı da yapıyoruz. Annem benim yediklerime uzaktan bakıyor, galiba aç kalıyor annem yahu. Şu diyet mi nedir ne zaman bitecek acaba?
Biz yeni bir eve taşındık günlük. Eski evimizden daha küçük ama site olduğu için bahçesi güzel. Sabah akşam aşağı iniyoruz, kedilerle kuşları seyrediyorum ben. Annem de yürümek istiyor ama benimle birlikte uzun mesafe yürümesi de mümkün olmuyor, yoruluyorum ben hemen. Haftasonları hep birlikte mygym diye biryere gidiyoruz ve spor yapıyoruz. Annem o zaman da yoruluyor. Çocuklar mı biz mi spor yapıyoruz anlamadım dedi geçen sefer.
Ben bugünlerde geceleri devamlı uyanıyorum günlük. Aslında iyi uyurum ama nolduysa bu aralarda oldu. Annemler diş diyorlar dişime bir jel sürüyorlar, burnu tıkalı diyorlar bir fıs fıs yapıyorlar ama ben yine de biraz huysuzluk yapıyorum. Annem de babam da uykusuz be günlük. Ben de uzun süre uyumak istiyorum ama olmuyor işte ne yapayım.
Annem bu aralar diyet, kalori, salata, yağsız süt, yağsız peynir derken kafası karışıyor galiba. Bana da kendi listelerinden yedirecek diye korkuyorum. Ben seviyorum canım makarna, köfte, muhallebi, kek, kurabiye yemeyi. Fırının kapağını açıp bakıyorum ne var diye, annem kızıyor. Ben daha küçük bir çocuğum canım, benim yemem, büyümem lazım.
Bu aralarda doktor amcaya gitmedik ama annem kendi dijital tartısına beni de çıkardı. Kilom 11 kiloya yakınmış galiba. Net olarak bilemedim. Bu aralar evde vakit geçirip yemekten kilo almış olabilir miyim acaba? Annem kilo vereyim istiyor, ben kilo almak istiyorum. Ne garip dünya bu!
Benden şimdilik bu kadar sevgili günlük. Artık uyumam lazım.
20 aylık Yiğit
not. resim arkadaşım Emre'nin annesinden...