Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Selin'in doğum günü

Ocak 29, 2009


Ocak 2009 tarihinden  itibaren doğum günlerimiz başladı. İlk olarak Ankara oyun grubumuzdan Selin'in doğum gününe Arda, Çınar, Emre, Mira ve anneleri olarak davetliyiz. Mira ve annesi yurtdışındalar. Yiğit arabada uyumayı sevdiği için belli bir zaman uyuması için bazen arabayla tur atıyorum. Bizimki gözlerini açtığı zaman kendini yağmurlu, rüzgarlı bir günde Ümitköy civarında buluyor. Selin, annesi Çiğdem ve babası bizi bekliyorlar. Selin iki gün önce yataktan düşüp ayak bileğini incitmiş, bu yüzden ayağı alçıda. Ben duyunca çok üzüldüm ama minik prenses neşesini hiiç bozmadı. Sadece emekleyemediği için üzgündü. Yiğit ile birlikte sakin sakin oturmayı tercih ettiler. Minik Selin inşallah en kısa zamanda iyileşir...  Annesi Çiğdem ise kısırdan çerkez tavuğuna muhteşem bir doğumgünü sofrası hazırlamış. Bebekle birlikte bu sofrayı hazırlayabilmek gerçekten büyük başarı. Günün en hareketlileri olan Arda ve Emre biraz uyumaya gidince, anneleri de biraz nefes alabildiler. Daha ilk adımlarını atan veya emekleyen bir bebeğin arkasından koşmak insanı yoruyor. Ben yürüsün diye merakla beklemedeyim ama o zaman bakalım neler olacak?

Not 1. Mira'nın annesi Banu, ilk doğumgünü ile ilgili düşüncelerini yazmış, ben de biraz araştırmalıyım. 1. ve 2. doğumgünlerinden birşey anlamayacak olan bebekler için bence ev en iyisi. Uyku saatlerini düşünerek ayarlamak gerekiyor. 
Not 2. Doğum günü pastası konusu ayrı bir konu. Bizim Yiğit pastadan ancak tadımlık bakacak. Bu durumda gelecek kişi sayısına göre bir pasta alınabilir herhalde. Benim Ankara'da düşündüğüm yerler Liva veya Angora pastaneleri. Evde yapmak daha iyi olurdu ama öyle bir tecrübem yok :-) Bu arada, Selin'in annesi Çiğdem, Turta pastanesinden bir pasta yaptırmıştı. Ümitköy civarında oturanlar için muhteşem!

önemli ek bilgi. sağlık ocaklarında artık pnömokok aşısı ücretsiz olarak yapılıyor!