Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

bol su içilecek!

Şubat 15, 2008

33. hafta kontrolüne gittik, kan ve idrar testlerim yapıldı. Hemoglobin rakamım biraz artmış (10.5) ve ferritin (137) normal rakamlar içinde. Kilom 73.5 ( yani artı 11.5 kg) ve tansiyonum 11-7.
Bebegin kilosu tahminen 1.850 kg. Bu beklenenden biraz daha düşük bir rakam. Dogumun 3 kg. civarında gerceklesmesini bekliyoruz.

33. ve 36. haftadan muayenelerinden sonra daha kısa aralıklarla kontrole gideceğiz. Daha sonra NST ( non stres test) baslayacak. Bu da bebegin iyilik halini değerlendiren testlerden biriymiş.

Doktor amniyos sıvısını biraz az buldu, bu az su içiyorum anlamına geliyor. Bugünden itibaren günlük olarak içtiğim su miktarını artırmam gerekiyor. Günlük olarak 12 su bardağı su içmem gerekiyor. Ortalama 2.5- 3 lt. su anlamına geliyor. Yanıma 1.5 litrelik bir şişesi aldım, onu ölçü olarak kullanıyorum. Su içmeyi sevmiyorum ama devamlı olarak su içmem lazım.

Doktor ayrıca mümkün olduğunca evde dinlenmemi önerdi. Alışverişi de bırak eşin yapsın dedi. Daha çok evde dinlenmek, TV seyredip kitap okumam demek. Eh, benim gibi oradan oraya koşan bir insan biraz dinlenmeli demek ki..

Bebeğin yatması için oyun parkı arıyoruz, marka konusunda kararsız kaldık. Oyun parkları hem yatak hem de daha sonra oyun oynamak için kullanılabiliyor. Katlandıktan sonra da arabaya yükleyebiliyorsunuz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.