Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

doğum

Nisan 04, 2008

33. haftadan sonra amniyos sıvısında azalmalar başladı. Doktor devamlı bol su ve dinlenme demişti. 36. haftaya geldiğimizde sıvı iyice azalmıştı. NST sonuçları da bebeğin yorulmaya başladığını, kilo alma hızının yavaşladığını gösteriyordu. Çok dikkatli davranıyordum. Kontroller devam etti, bu arada 3 NST sonucu da bebeğin artık kilo alamadığını gösterdi. Hemen sezaryen kararı verdi doktor, 36. haftanın doldurulmuş olması iyi , ama daha fazla beklemek mümkün değil dedi.
13 Mart sabah saat 07.15'te hastanedeydik, doktorumuz bizden önce gelmiş ve bizi bekliyordu. Hızlıca oldu herşey, eşimin doğuma girmesini istemedim. Ameliyathaneye sedye ile indirildim, bu arada sonda takılmıştı hemen. Daha önceki görüşmemizde epidural istemiştim. Anestezi uzmanı olan kadın doktor belimde bir süre uygun yeri aradıktan sonra işlem başladı. Uyuşmamı bekliyorlardı, sadece sol tarafımda karıncalanma başladı. Bekledik, bekledik. Soğuktu oda. Sağ tarafım uyuşmuyordu, halen oynatabiliyordum. Genel anesteziye geçiyoruz dedi doktor, sonra bir müzik sesi var aklımda. Bir de ameliyat yapacakları yeri belirlediklerini hissettim. Sonrası odaya çıkarılıyordum, üzerimde bir ton ağırlık var gibiydi, üşüyordum, titriyordum. Bebeği sordum, iyi merak etme dediler. Biraz sonra bebişi getirdi bir hemşire, kan şekeri düşük , biraz gözlememiz lazım dediler. Sonrası hastane odasında benim için 2 gece, bebeğim için 12 gece.
Hamilelik ve doğum süreci bir an içinde olup bitiyor, anestezi sonrası aklınızda sadece bebek sağlıklı mı sorusu, o kadar. Hamile veya bebek isteyenlere kolay gelsin demek istiyorum. Herşey sağlıklı bir bebek için!

merhaba

Nisan 02, 2008

Oğlumuz Yiğit'ten herkese merhaba! Kendisi ilk doktor kontrolüne gitti, 2.135 kg. olarak doktor amcamıza merhaba dedi. Kontrol sonuçları iyi çok şükür. Anne sütü ve ek besin ile günlük hayatımıza devam ediyoruz. Düşük ağırlıklı bebekler için özel Milupa ve Bebelac mamalarından da destek alıyoruz. Prima bebek bezinden cok mutlu değiliz, kenarları cildini tahriş ediyor. Değiştirmek lazım sanıyorum. Günlük 2.5- 3 saat aralıklarla besleniyor ve uyumaya devam ediyor. Gece uykusu daha iyi ama gündüz ağlama seanslarımız var. Bu haftaki hedefimiz 200 gr. Arayan soran, mesaj gönderen herkese çok sevgilerimizi gönderiyoruz. Anne biraz uyusa, doğum hikayesini de yazacak, bakalım ne zamana?
Not. bugün anneannemizin doğum günü, her gün o da Yiğit ile birlikte, kendisine nice nice sağlıklı uzun ve mutlu günler diliyoruz !