Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

hipoglisemi

Ekim 28, 2009

Günlerdir yazdım, yazıyorum, tamam şimdi derken vakit geçti. Yiğit'in uykusu, banyosu, yemeği, temizliği, çamaşırları, ütüsü derken kendime de birazcık vakit ayırayım dedim. Hamilelik sırasında aldığım + 15 kilonun 10 kilosu halen üzerimde . Yürüyorum, az yiyorum ,su içiyorum vs ne yapsam olmadı. Bizim oğlanın anne sütü ile ilişkisi erkenden bitince böyle kilo verme imkanım da olmadı. Gerçi senelerden beri biraz topluca(!) olmakla biraz zayıflamak arasında gidip gelen bendeniz yoruldum artık bu fazla kilolardan. Diyet öncesinde aç karnına ve tok karnına kan verdim. Tahlilerden sonra da yeni bir kavram ile de tanıştım : bende hipoglisemi varmış! Yani kan şekerim düşükmüş. Gerçi açlık kan şekerimin düşük olduğunu bilirdim ama tokluk kan şekerimin de düşük olduğunu bilmiyordum. Böylece kısa aralıklarla ve az olarak devamlı yemem gerektiğini, düşük glisemik indeksli gıdalarla beslenmem gerektiğini öğredim. Daha öğrenmem gereken çoook şey var :-) Örnek olarak sabah erkenden-uyanır uyanmaz- bir ajda bardak süt ve 4 adet kuru kayısı yiyorum. Sabah kahvaltım ise genelde 1 dilim beyaz peynir, 1 yumurta, 5 adet zeytin ve 3 dilim (tahıllı) ekmekten oluşuyor. Tabii diğer alternatifler de var.
Bugün diyetimin 2. haftasını tamamladım ve 1 kg verdim, çoook mutluyum :-) Listem alternatifli olduğu için seçeneklerim çok, gram ölçüleri için de genelde mutfak tartısını kullanıyorum. Bu arada, Tesco marka bir ekmek makinesi de aldım, böylece tam buğdaylı, çavdarlı, kepekli ekmekleri artık evde yapabiliyoruz. Hem bizim için hem de çocuklar için çok iyi bir çözüm. Ekmek makinesi kullanma konusunda acemiyim. Bu konuda belki tekrar yazarım.
not. resim Yiğit ve oyun arkadaşları ile gittiğimiz Gymboree Ankara. Ben sanat resim kursu için biraz erken olduğunu düşünüyorum.