Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 13.5 aylık

Nisan 29, 2009

Resim çok güzel bir cumartesi gününe ait. Geçtiğimiz cumartesi günü Çiğdem ile birlikte birden kendimizi Bilkent Real civarında bulduk. Hava 15-16 derece ve güneşli olunca biz de çocuklarla birlikte şenlendik. Ben de inanamadım ama bu bebişler birbirlerini tanıdılar! Selin ve Yiğit birbirlerine baktılar, güldüler ve hatta elele tutuştular :-) Bize de bu güzel günün keyfini çıkarmak kaldı tabii...
Bu hafta içinde ise yine Güven Hastanesinde Dr. Ogün Kurne'ye kontrol için gittik. Resimden belli oluyor mu bilmiyorum ama oğlumuzun yanaklarında yaklaşık iki aydan beri devam eden kırmızı sivilce benzeri noktacıklar var.  Doktorların değişik görüşleri var, alerji veya virüs gibi. Son olarak bir dermatoloji uzmanı arkadaş da gördü ve teşhisini söyledi : Gianotti- Crosti Sendromu (acrodermatisis papulosa eruptiva infantilis) İngilizce olarak buradan veya Türkçe olarak buradan okuyabilirsiniz.  Bebek ve çocuklarda görülebilen bir çeşit virüs diyebiliriz.  Farklı virüsler yok açabiliyor, sitomegalovirüs veya epstein-barr virüsü gibi. Şu anda yapabileceğimiz bir tedavi yok gibi. Daha önce kortizonlu bir krem de kullandım fakat 5 gün içinde bir sonuç alınmadığı için bıraktık. Son olarak çocuk doktorumuz da gördü ve şimdilik yapacak birşey olmadığını, kan analizi yapmanın gereksiz olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi. Şimdilik vücut ve saç için sebamed ürünlerinden kullanıyoruz, farklı bir şey de yapmıyoruz.
13.5 aylık Yiğit için notlar :
* Kilomuz 9.690 gr, boyumuz 77 cm., baş çevremiz 47.5 cm. (son bir ayda sadece + 140 gr)
* Doktorumuz 1 yaşından sonra aylık ortalama 120-180 gr almanın normal olduğunu söyledi.
* Bizim göremediğimiz üst azı dişi kendini doktora gösterdi, böylece altta 2, üstte 5 olmak üzere toplamda 7 dişe ulaştık.
* daha önce bir-iki kere pipinin ucundan mini bir kan damlası geldi, bu bazı durumlarda olabiliyormuş. vücuttaki kalsiyum oranı veya sünnet derisinin durumu da etkili olabiliyormuş.
* normalde 15. ayda olacağımız su çiçeği aşısını şimdiden hastanede olduk. bu aralar salgın varmış, aman dikkat!