Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Ferragosto*

Eylül 09, 2009

Evet kocaman bir yaz geçti gitti, biz de artık buralardayız. Deniz kenarından bozkıra döneli neredeyse 10 gün oldu ama elim yazmaya gitmiyor nedense. Buraların kuraklığı mı desem, soğuk geceler mi desem, sarı yapraklara alışamadım mı desem bilemedim. Ama alışmak lazım buralara, gündüz denize gidelim der gibi kocamannn ellerini açan Yiğit oğlana başka yapacak aktiviteler bulmak lazım. Evde oyuncaklardan sıkılınca dışarı bahçeye çıkmak lazım, pusetle en yakın parka gidebilmek için kaldırımlarda ralli yapmak lazım, akşamüzeri mısır keyfi için mısır haşlamak lazım. Her gün deniz banyosu yapan Yiğit oğlumu evde banyoya soktuktan sonra çıkarabilmek için dakikalarca uğraşmak lazım. Eh deniz kenarı kadar keyifli olmasa da bozkırda da yapacak şeyler bulmak lazım...
Biz ağustos ayı boyunca neler mi yaptık? Aklıma gelenleri hemen sıralayayım :
  • Her gün sabahtan denize girdik, önce sahilde oturduk, taşlarla oynadık, sonra bebek simidi ile denize girdik. 10 dakika ile başlayıp yarım saate kadar denizde kaldığımız oldu.
  • Öğlen yemek yedik, uyuduk. Bazen 2.5-3 saat arasında öğlen uykusu uyudu. Park yatak evdeki kendi yatağı kadar rahat gelmedi.
  • Öğleden sonra ikindi kahvaltısı yaptık, meyva ve yoğurt yedik. Akşamüzeri yine deniz kenarına indik. Bazen denize girdik, bazen pusetle yürüyüş yaptık, bazen deniz kenarında oynadık, bazen kumsalda taş topladık.
  • Akşamüzeri hava kararınca eve döndük, anneannesinin yemeklerinin tadına baktı. Bazı akşamlar yemek yemedi, yoğurt muhallebi ile geçiştirdi. Gece 21.30-22.00 gibi uyudu.
  • Gece uykusu iyi değildi. Gece boyunca bazen defalarca uyandı. Bazen park yatakta bazen benim yanımda uyudu, uyandı. Kesintisiz uyku için çok uğraştık ama genelde olmadı. Sivrisinek dedik, yatak dedik, sıcak dedik, soğuk dedik, süt dedik, su dedik uğraştık.
  • İlk günler şapkalar, 50 koruma faktörlü mustela kremlerle denize girdik. Daha sonra biraz daha az krem ama yine de mutlaka şapka ile denizdeydik.
  • Pusetle hiç uyumayan çocuk orada denize karşı pusetinde uyudu! Uyutamadığım zamanlarda puset çok işe yaradı.
  • Her gün sabahtan Bodrum simidi, öğleden sonra haşlanmış mısır yenildi, pek hoşuna gitti.
* ferragosto. 15 ağustos tarihinde İtalya'da tatil dönemine denk gelen zaman.