Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

hareketler

Aralık 06, 2007

hareketler. 22. ve 23. haftada bebeğin hareketlerini hissetmeye başladım ! son rutin kontrolde doktorumuza birşey hissetmediğimi söylemiştim, ama doktor da sabretmem gerektiğini söylemişti.ilk hamileliğini yaşayan anne adayları ilk hareketleri daha geç haftalarda hissedebilirmiş. özellikle akşam saatlerinde düz uzanırken hissedebiliyorum, belki tekme atıyor, belki de kol-dirsek. gece yattıktan sonra da hareketler devam ediyor. oh, sonunda beklediğim tekmeler geldi :-)

Şeker tarama

Aralık 04, 2007

23. hafta. OGTT testi yapıldı. Buna kısaca şeker yüklemesi veya şeker tarama testi deniliyor. Hamilelikte oluşabilecek şeker hastalığı, iki farklı test ile araştırılıyor. 100 gr şeker yüklemesi ile tanı koydurucu test veya 50 gr glikoz ile PPG adı verilen tarama testi uygulanıyor. OGTT'de birer saat aralıklarla toplam 4 kez kan şekeri ölçümü yapılırken, PPG'de sadece 1 saat tokluk kan şekeri ölçülüyor.

Sabah 10.00 da gittiğim merkezde saat 13.30'a kadar kaldım ve açlıktan midem bulanmaya başladı. Dışarı çıktıktan sonra yemek yedim, meyva suyu içtim ve kendime geldim. Tunalı Hilmi'de yürüyüş yapmak da iyi geldi. Yılbaşı yaklaşıyor, vitrinler düzenlenmiş, alışveriş zamanı gelmiş bile.