Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 15 aylık

Haziran 14, 2009


Bu yaz bozkıra yaz gelmeyecek gibi. Olsun gelmesin, daha iyi. Haziran ortası oldu ama her gün yağmur, her yer sular seller içinde. Deniz kenarında iyi de, burada sıcak hiiç çekilmiyor. Biz de zaten ev taşımak için biraz daha buradayız. Hemen yakında bir başka eve gideceğiz. Bebek bir yanda eşyalar diğer yanda, bakalım nasıl olacak?
Yiğit 15 aylık. Annne-mamma-babba-dedde-bu gibi 3-4 kelimesi var. Kaşıkla kendisi yemek istiyor. Suyu bardaktan veya meyva suyunu kamışla içebiliyor. Etrafın çok farkında sanki. En çok etraftaki küçük çocuklara dokunmak istiyor. Onlar kaçınca da şaşırıyor. Yeni bir oyuncak ses çıkarınca hayretle dönüp bana bakıyor. Halen ve halen elinden tutup yürüyoruz. Bu durum beni endişelere sürüklese de çocuk doktoru ısrarla erken ve düşük kilolu doğduğunu hatırlatıp sabırla bekleyin diyor. Doktora güvenip beklemeye devam ediyoruz.
Yemek konusu bir soru işareti. Bazen ne olursa yiyor, bazen de başını hızlıca iki tarafa sallayarak ıııııı diyerek reddediyor. Dün yediği biraz olgun bir muzu hemen kustu. Boğazına takılan, sevmediği, yutamadığı şeyleri hemen kusuyor. Ama yeşil erik dayanılmaz bir cazibe onun için.
15. ay doktor kontrolü. son 1.5 ayda +300 gr alarak 9.900 kg. olmuş. Boy 78 cm. Bir kere daha pnömokok aşısı yapıldı. 18. aya kadar başka aşısı yok.