Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 21 aylık

Aralık 14, 2009


Aralık günlerini hafif nezle ile geçiriyoruz. Son bir haftadır nezle ve burun akıntısı devam ediyor. Geceleri de burun tıkanıklığı yüzünden uyanıyor. Burun spreyi + ..tus devam ediyoruz. Dışarı da çıkıyoruz ama fazla kalabalık yerlere gitmiyoruz. 2 yaşına 3 kala, Yiğit oğlum hızla büyümeye devam ediyor. Eskiden gördüğü yerleri hatırlıyor, konuşmasa da işaret dili her şeyi anlatıyor. Konuşma ve kelimelerimiz çok az. Her akşam ben veya babası masal okuyoruz, hafızası da çok iyi. 'Anne' dışında bir kelime duymak çok zor. Düştüğü yeri ve başını göstererek ' ben buraya düştüm, kafamı vurdum' diyor ama sessiz tiyatro şeklinde anlaşıyoruz :-)
21 aylık Yiğit oğlan yemek konusunda fazla seçici değil.Çorba, hafif et ve sebze yemekleri, yoğurt genelde yediklerimiz. Ben diyetisyene giderek menümü ayarladığım için, Yiğit de mecburen benim saatlerimde yiyor. İkindi kahvaltımızı birlikte yapıyoruz. İkimiz de günlük dengeli olarak protein ve karbonhidrat almaya çalışıyoruz. Her günümüz aynı olmuyor tabii. Bıraksam Yiğit tüm günü sadece süt ile geçirebilir. Karnı doymasa da süt her zaman favorisi!
Yılbaşı yaklaşırken ben diyet listeme devam ediyorum. Toplam 7 haftada 4 kilo vermeyi başardım ama amacım 6 kilo daha verebilmek.  Yeni yıldan dileğim hepimizin sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmesi. 2010 yılı çift rakam olarak bana güzel bir yıl olacak gibi geliyor. Tek rakamlı 2009 yılını pek de sevmemiştim doğrusu!
21 aylık Yiğit notlarım.
  • Kilosu 10.920 kg. Boyu 83 cm. Ağzımızda son alt iki ile birlikte 12 diş var.
  • Kelime dağarcığımız hızla ilerleyecek gibi gözüküyor. Şu anda anne ile sınırlı.
  • Tuvalet eğitimi konusunda ilerleme yok. Bu konuda neler yapabilirim diye araştırıyorum ama Yiğit bu konuda henüz istekli değil.
  • Bu aralar lego ve küpler sevdikleri. Üst üste 7 tane küpü dizebiliyor.
  • Gece yatmadan önce birlikte Pisi Kedi serisinden kitap okuyoruz. Uyuyoruz kitabının kapağındaki aydedeyi göstererek 'aaayyy ' diyor.
  • Kapı zili veya telefon çaldığı zaman herkesten önce o koşuyor.