Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 22 aylık

Ocak 13, 2010



2009 yılı geçti gitti. Heyecanlar, mutluluklar, koşturmaca arasında bir bakmışım ki 2010 yılı bize merhaba demiş bile. Son birkaç yıldır olduğu gibi annemle babam hindi alıp bizi davet ettiler. Biz de Yiğit oğlan ile birlikte anneanne -dede evine salimen ulaştık. Bu sene bozkırda kar kış görünmediği için sanki aralık ayının sonu değil de bahara az kalmış gibiydi. Biz çocukken yine bu bozkır topraklara kar yağar, biz günler hatta haftalarca kar altında kalırdık. Bizim Yiğit oğlan doğru dürüst kar görmedi bile. Bu sene de ocak ayının ortasına geldik, dışarıda toprak üstü bol çamur. Geceleri sıfırın altına düştüğü bile pek olmadı.
Neyse, yılbaşı gecesi klasik yemeğimiz hindi fırın ve iç pilav idi. Ben de rus salatası ve tiramisu yapmıştım. Hep beraber yedik , içtik. İlerleyen saatlerde Yiğit'in yılbaşı hediyeleri geldi! Yiğit anneannesinden bir el örgüsü şapka, dedesinden ise İş Bankası yayınlarından iki kitap aldı. Özellikle şarkılı müzikli bir kitap olan Tavşan Peter ile Pofuduk Tavşancıklar çok ilgisini çekti. Her sayfada farklı bir müzik var. Halen gece yatmadan önce kitabın sayfalarını tek tek çevirerek müziklerini dinliyoruz. 2009 yılının son saatlerini Yiğit ile birlikte oynayarak geçirdik. Saat 22.00 gibi ise bizim oğlanın uyku saatini geçirmeden evimize geri döndük.
Artık 2 yaşımıza 2 ay kala Yiğit oğlum her şeyi anlar hale geldi. Banyoya gidelim mi dediğim zaman koşturarak banyoya gidiyor, soyunmaya çalışıyor. Akşam yatmadan önce dişlerimizi fırçalıyoruz. Her türlü müziği çok seviyor, müzikle birlikte oymaya başlıyoruz. Kullandığımız kelimeler halen çok fazla değil. Anne, ada(baba),gil (gel),al,ver ve bir en çok kullandıkları. Son zamanlarda başka kelimeler de var ama ne olduklarını ben henüz anlayamadım. Önümüzdeki aylarda bakalım ne gibi yeni sözcükler olacak?
Yemek ve uyku konusu konusunda tutarlı değiliz. Bir gece çok rahat uyuyan Yiğit oğlum, sonraki iki gece defalarca uyanıyor. Bazı günler iyi yemek yerken bazen sadece süt istiyor. Bir öyle bir böyle 2 yaşına doğru hızla ilerliyoruz. Bebeklikten çocukluğa derken o hızla ilerlerken ben onu küçük bebeğim olarak görmekten vazgeçemiyorum bir türlü.
2010 yılından hepimiz için öncelikle sağlık, huzur, mutluluk ve başarı istiyorum. Çift rakamlı yılları severim ben, bu yılın da öyle olacağını ümit ediyorum :-)
not. benim de abone olduğum Mother&Baby dergisi abone olanlara 'Ay ay bebeğiniz ' kitabını hediye ediyor. Ben çok beğendim, haberiniz olsun! 
not 2. sevgili blog arkadaşım Toprak ve annesi bize 'sunshine ödülü ve dostluk fermanı vermişler. Sağolsun, çok teşekkür ederim. Ben biraz geç kaldım cevap yazmakta. O yüzden burayı okuyan tüm annelere ben de bu fermanı gönderiyorum. Hepinize çok teşekkürler !