Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 10 aylık

Ocak 12, 2009

Günler, aylar hızla ilerliyor. Ankara halen soğuk, geçtiğimiz pazar günü devamlı kar yağdı. Yiğit'in mama sandalyesini pencerenin kenarına çektim, karı merakla seyretti. Ocak, şubat ve mart ayları bizim bozkırda pek bir ayaz geçiyor. Cesaret ederek bazen dışarı çıkıyoruz. (şimdiye kadar en soğuk -5 iken çıktık) İçimizde iki kat, pantalon içinde bir kat pamuklu, iki kat çorap, şapka derken bizimki bunalıp bağırmaya başlıyor. Herşey dışarı çıkana kadar. Sonra araba koltuğunda merakla dışarıyı seyretmeye başlıyor. Özellikle de trafik ışıklarında durduğumuz zaten gözlerini ışıklardan alamıyor.
Geçtiğimiz hafta yine Güven hastanesinde doktor Ogün Kurne'ye muayenemizi olduk. Halen burun tıkalı, nezle, hapşırık devam ediyor. Doktor amcamız dişlerden olabileceğini söyledi. Sağ alttaki ilk dişimiz ucunu çıkarmaya devam ederken, sağ üstten (ikinci yan) ikincisi de ucunu çıkardı. Dişler arka arkaya gelecek gibi görünüyor. Nezle için serum fizyolojik, tuzlu su spreyi (sinomarin veya tonimer baby) ve geceleri yarım ölçek peditus şurup devam ediyoruz. 12. aya kadar aşımız yok. 10. ay kilomuz (sabah erken aç karnına) 9.050 kg., boyumuz 72 cm., kafa çapımız 46 cm. Doktorumuz bu ölçüleri normal buldu. Son iki ayda yaklaşık 1 kg. almışız.
Yemeklerde biraz değişiklik yapmak gerekiyor sanırım. Oğlumuz her gün aynı şeyleri yemekten bıktı artık. Sabah kahvaltısında Hero baby kahvaltı öğünü+ labne+yumurta sarısı+ pekmez yerine meyvaları ezerek ekliyorum. Kuru yemişlerden de eklemek lazım herhalde, ceviz, badem gibi. Evde yoğurt yapmaya devam ediyorum, yediği sürece devam etmek niyetindeyim. Meyvalardan portakal, mandalina, muz şu aralar en sevdiklerimiz. Salatalık ise ısırmalık niyetine. Kuru ekmek, bisküvi gibi yiyecekleri ise biraz kemirdikten sonra yere atıyor. Aralarda ise biberon devam ediyor. 12. aydan sonra inek sütüne sıra geliyor yavaş yavaş.
İlk doğum günümüze, yani 13 Marta sadece iki ay kaldı. Sabırsızla, merakla, heyecanla bekliyoruz!
okuma konusu Hürriyet gazetesinden. annelere küçük tavsiyeler !