Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

mayıs sonu

Mayıs 24, 2011

Uzun zaman ara verdikten sonra tam zamanlı ofis hayatına geri döndüm. Yabancı bir firmada çalışıyorum. Hamilelik , doğum ve sonrası derken tam 3 yıl boyunca Yiğit ile birlikte evdeydik. İlk 2 yıl sadece ben baktım oğluma, 2 yaşından sonra ise yanımızda bir ablamız vardı. Onunla birlikte iyi vakit geçirdiklerini gördükten sonra ben de iş hayatına geri döndüm. Tabii ben baktım diyorum ama babasının da çok emeği geçti. O olmadan benim gibi bir acemi için annelik serüveni çok zor olurdu. Anneanne faktörü de çok önemli. En güzel yemekleri her zaman onun elinden yedi, katı gıdaya geçerken annemin çok faydası oldu, bana cesaret verdi.  Şimdi bile her gün anneanne yemeklerini sorar, ' ben anneanne mamasını çok sevdim' günlük cümlelerinden biridir. Özellikle annemin sebze çorbaları, et yemekleri ve mutlaka makarnası özeldir !
Ev-ofis arasında çok zorlanmadım aslında. Ama Yiğit'in yuvaya başlaması biraz zor oldu. Halen de tam olarak başladık demek zor. Bir hafta gitti, ateşlendi geri geldi. Uzun bir zaman hastaydı. 36 aylık olana kadar hiç antibiyotik almayan oğlum, ilk defa bu ilaçla tanıştı. Tam iyileşti, yuvaya geri döndü, haftanın bitiminde yine hastalandı. Şimdi de evde ve öksürük devam ediyor. Bu sene gelmek bilmeyen bahar da etkili oldu sanırım. Bir sıcak, bir soğuk derken hepimiz hasta olduk. Lütfen, bu bahar ve yaz gelsin artık!
Not. Resim Kuğulu parkında arabaya binmek isteyen , kuğular yerine arabayı tercih eden Yiğit oğlum :-)

8 yorum:

Limonlu Turta dedi ki...

Gorkiciğim,
Selin bütün sene ne kadar sık hastalanıp hemen iyileşti de ben günlerce süründüm biliyorsun. Bu kreşe başlama dönemi hangi mevsimde olursa olsun hastalıklarla geçen bir süreç. Şaşırtıcı olan çocukalrımızın bizim sandığımızdan daha kuvvetli olmaları ve çarçabuk iyileşmeleri. Ağır Abimize geçmişler olsun.
Sana da yeni işin hayırlı olsun. Huzurlu bir ortamda rahat ve keyifli çalışmalar dilerim. Bir yaştan sonra kariyer derdi olmayınca, insanın işyerinden en önemli beklentisi rahat ve huzurlu bir iş ortamı oluyor sanırım.
Öperim,
ç.

Burcu dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun yeni işin Görkem. Yiğit oğlan da eminim en kısa zamanda alışır kreşe, sen de tabii tam gün iş hayatına...

elif ada dedi ki...

Görkemciğim,
Yeni işin hayırlı olsun. Umarım sana uğur getirecek. Ah keşke karşılaşıversek şu Kuğulu Parkta. Biz de sık sık uğruyoruz. Bu arada ne kadar şanslı Yiğit oğlan, senin gibi bir annesi ve annen gibi bir anneannesi olduğu için.

Gunisigi dedi ki...

Buralardayım :) Ufaklık 10.30'da ancak uyuyor. Ama uyku seramonisine saat 8'de başlıyoruz. Sonrasını yazarken bile içim sıkılıyor. Biliyorum bu günler de geçecek. Bu yaştan bile sonra olsa ikinci çocuk yapmakla çok iyi yaptığımı, ilerisinin iyi olacağını, şimdi dişimi sıkmam gerektiğini tekrarlayarak geçiyor günlerim ve saatlerim :) Yeni işin hayırlı olsun. Ben bir sene ücretsiz izinliyim. Günışığını Eylülde devlet kreşine vereceğim. Eve o kadar alıştıki ne olacak bakalım. Geçen sene 6 ay gitti kreşe. Verdiğimin haftasında çok fena hastalandı. O kadar iltihapı vardıki çocuk suyun içinde uyuyor gibiydi akıntıdan. buharla suyla dik yatırarak falan 1 ayda ancak geçmişti.

gezicini dedi ki...

sevgili çiğdem,
kreşe başlama tüm çocuklarda zor oluyor sanıyorum. ister 3 olsun, ister 5. hastalıklar inşallah çabuk geçer, çocuklar ise hemen iyileşiverirler! kreşe yeniden dönmek istiyoruz, azimliyiz!
iş konusu sorarsan, şimdilik iyiyim çok şükür. eve yakın olması, yabancı şirket olması artıları. inşallah böyle devam eder.
prensese öpücükler :-)
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili burcu,
eski iş hayatına adapte olmak çok zor olmadı. önemli olan ev-iş dengesini iyi kurabilmek. artık pazarları ve geceleri yemek yapmak zorunda kalıyorum, ama olsun. çalışmak iyidir.
krş konusu bir ileri bir geri devam ediyor. bu hafta yeniden başlayacak.
ayrıntıları yazarım.
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili umur,
bazen diyorum ki benden iyi anne olmaz, bazen de diyorum ki ah ne iyi ettim de anne oldum. annelik karmaşık bir süreç, ben içinden çıkamadım!
mutlaka buluşalım parkta!
prensese sevgiler söyle:-)

gorki

gezicini dedi ki...

sevgili günışığı,
ne iyi ettin de geldin, hoş geldin! ben 2.için cesareti ve azmi bulamadım. sana hayranlıkla bakabiliyorum sadece.
umarım bu dönem çok kısa zamanda geçer, sen de daha rahat edersin. kreş başlayınca belki işler kolaylaşır?
seninkilere sevgiler :-)

tüm arkadaşlara iyi dilekleri için teşekkürler!

sevgiler
gorki