Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

günler geçer

Mayıs 20, 2010


Bir süredir ay gelişimi hakkında yazmadığımı fark ettim. Aslında 0-1 yaş arasında çok hızlı, daha sonra daha yavaş gidiyor galiba bu gelişme çizgileri. Önce süt, mama, biberon, katı gıdalar, emekleme(me),yürüme derken şimdi de konuşma ile ilgili gelişmeleri bekler durumdayım. Evet, hiç bir çocuğun diğerine benzemediğini, kimse ile karşılaştırma yapılmaması gerektiğini bildiğim halde yine de yapmadan duramıyorum. Elimde değil işte. Son birkaç aydır gelişme hakkında aklıma gelenler neler diye düşündüm. Çok fazla değişiklik yok aslında.
  • Havalar ısındığından beri dışardayız. Sabahtan veya öğleden sonra devamlı geziyoruz. Park, bahçe, ev, mangal partisi, hıdrellez şenliği derken Ankara içi - dışı gezme hızla devam etmekte.
  • Mayıs ayında çok fazla fotoğraf çekemedim. Kardeşimin alıp gönderdiği yeni makine ile daha iyi fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Şu photoshop denen program konusunda daha iyi olabilmek istiyorum.
  • Son bir kaç aydır Hacettepe Üniversitesi FTR bölümünde Yiğit için fizik tedaviye gidiyoruz. Özellikle şu anda sol kolunu daha iyi çalıştırabilmek için 'İş ve Uğraşı Terapisi' bölümündeyiz (Occupational therapy). Pilates topu, oyun hamuru, parmak boyası gibi çeşitli aktivitelerle Yiğit'in sol elindeki hareketi artırmak, performansını iyileştirmek ve sol elini de günlük hayatta normal olarak kullanmasına çalışıyoruz. Bölümdeki tüm hoca, fizyoterapist ve stajyerler çok iyiler. Yiğit nerdeyse bölümün maskotu şeklinde. Haftada iki gün sabahtan çalışmaya gidiyoruz.
  • Yiğit ' in konuşmasında hızlanma olacak gibi. Halen sınırlı kelimeler duyuyoruz. Bugünlerde al-ver-gel-git- bu-şu- bir gibi kelimeler gözdemiz. 
  • Yemek ve uyku konusunda çok farklılık yok. Bir gece kesintisiz uyku, bir gece 2-3 defa uyanma. Bir gün iyi yerken diğer gün sadece sütle yetinmek istiyor. Yaz mevsiminin favorileri erik, çilek ve mutlaka karpuz!