Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Boya

Aralık 11, 2010

Uzun zaman geçti resim yapmayalı. Doğrusu resimle seyirci olmak dışında fazla ilgim yoktur. Annem çok uğraştı kardeşimle benim resim yapmamız için ama bende yetenek yok işte. En son ilkokul-ortaokul civarında uğraştığım resimleri ve annemin bana yardım ettiğini hatırlarım. O günlerden hafızamda kalan pastel boya markası ise Monami. Bizim de monami marka pastel boyalarımız da vardı. Ben ısrarla kağıtlara boya yapmaya çalışırken, kardeşim ise duvar, kapı, masa gibi her yeri boyardı. Daha sonra silinebilir olması önemliydi, aynı zamanda zararlı kimyasal maddeler içermemesi.. 
Yiğit oğlum ise uzun zamandan beri boyalarla birlikte. Pastel boya, kuru kalem, sulu boya ve parmak boyası devamlı kullandığımız ürünler. Önce parmak boyası ile başladık, şimdi genelde pastel ve sulu boya ile devam ediyoruz. Yiğit bazen boya kitaplarını, bazen boş kağıtları ama en çok duvarları, parkeleri ve aynaları boyamayı seviyor. Evin her yeri boya oldu desem doğrudur. Neyse ki temizlemek mümkün. Çocuklar için yaratıcılık, hayal gücü ve ince motor kabiliyetlerini geliştirici yeri olan boyama bizim için önemli bir faaliyet.
Not. Bu yazı Yiğit'in halasından gelen Monami pastel boyaların ve posta kutuma gelen Monami tanıtım mailinin denk gelmesi üzerine yazılmıştır. Monami pastel boyaların yanında kuru boyalar da satılmaya başlanacakmış. Yeni yılda çocuklar için en güzel hediye seçeneklerinden biri de bence boyalar.
Not2 . Yukardaki 2. resim Yiğit boya çalışmaları yaparken, Hacettepe FTR bölümünde çekilmiştir. 

3 yorum:

ZeyNes dedi ki...

İlkokuldayken dönem başlarında kırtasiye alışverişi yapardık,listenin başında olurdu Monami pastel boya:)Şimdi çocuklarımız kullanıyor.Özledik,en kısa zamanda görüşebilmek dileğiyle...

Deli Anne dedi ki...

Şimdiki çocuklar bu bakımdan çok şanslı, çeşit çeşit boyalar ellernin altında.. bir de ilgilenen anne ve baba varsa ne harika.. sevgiler.

gezicini dedi ki...

sevgili Zeynep,
biz de sizi özledik. şimdiden nice sağlıklı mutlu yıllar diliyoruz.
sevgiler

sevgili deli anne,
ziyaretiniz için teşekkürler. keşke biz de çocuklarla devamlı oynayabilsek. en iyisi birlikte vakit geçirebilmek..

sevgiler
gorki