Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Kasım ve güneş

Kasım 01, 2010

Kasım ayındaki son güneşli günleri değerlendirmek ne güzel. Yıldız, Oran, Çankaya civarlarındaki parkları keşfetmek lazım. Bu park Yıldız- Sancak Mahallesi civarında. Oldukça geniş. Bisiklete binmek için ideal. Çocuklar için de güzel bir oyun parkı yapılmış . Güneşli günlerde sandviç veya kekimizi alıyoruz yanımıza, hop parktayız. Geziyoruz, dolaşıyoruz, yiyoruz içiyoruz.
Fiziksel olarak aktif olmak lazım, evde fazla vakit geçirmek iyi değil. (Kendime söylüyorum bunları) Hava soğuk da olsa mutlaka dışarı çıkmak, evi havalandırmak önemli. Kışı yavaş yavaş karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu aralar kasımpatı da benim gözde çiçeğim. Nerede olursak olalım kasımpatı arıyor gözlerim. Sanki çiçekler bana soğuk günlerin güzel yanları da olduğunu gösteriyor. Hayatta her şeyin güzel yanlarını da görmek lazım..
Yiğit ile ilgili notlarım arasına 2.5 yaştan itibaren uyku problemi başladığını yazmam lazım. Son bir kaç aydır gece uykuları kesintili hale geldi. Geceleri bazen 1-2 defa, bazen de defalarca uyanıyor. Bazen yanımıza alıyorum, bazen yanında oturup elini tutuyorum, bazen süt içiyor, bazen su içiyor. Ama bu neredeyse her gece tekrar ediyor.Bu yaşına kadar genelde sorunsuzca uyuyan çocuk defalarca uyanıyor. Neden bilmiyorum, ne yapsam artık onu da bilmiyorum. Belki de geçici bir uyanma sorunudur, geçer diye bekliyorum.
Not. Yiğit ilk defa bir markette net bir şekilde 'Anne balık al ' dedi!!! Balıkların yanına gitti, eliyle gösterdi ve ben anlamaz bir şekilde bakınırken ' al' dedi, sonra ' balık al' dedi !. Balık seven bir çocuğum olmasına çok sevindim, çoook !

9 yorum:

ZeyNes dedi ki...

Görkemcim 10 gün kadar sürecekmiş bu güneşli günler,tadını çıkartmak lazım.Çok özledik sizi,doğumgünü kutlamaları başlar da bu sayede görüşürüz umarım.Sevgiler...

Burcu dedi ki...

Görkemcim nerelerdesin yahuu?? Özledik biz Yiğit'i ve seni.. Uyku olayında yine şanslısın, biz şimdiye kadar hiç uyanmadan sabahı bulamadık. illaki 2-3 kez uyanacak :)

yaban dedi ki...

Maasallah Yigit ne cok buyumus,,, alisveriste seni yonlendirmesi de pek hos,, :)
*
kasimpati benim de sevdigim kis cicegim,, :)

Yunkabu dedi ki...

Ben gormeyeli Yigit kocaman bir adam olmus ! ya da minik bir adam diyelim:) Allah saglik versin insallah bu minik adama. Saglik ve sevgi dolu bir omur. Balik konusuna gelince, darisi bizimkilerin basina :)

Sevgiler

sekoya dedi ki...

ah nasıl kıskandım.. Mira katı gıdaya geçtiğimiz ilk zamanlarda 8-9 aylık iken yiyordu itirazsız, sonra ne oldu bilmem artık çok isteksiz balık yemek konusunda, zorla çorbasını içiriyorum.. çok isterim balık sevmesini.. darısı başımıza diyelim..

gezicini dedi ki...

sevgili neslihan,
sevgili burcu,
sevgili yaban,

biz buralardayız, uzun zamandan beri Yiğit ile birlikte gezmelerdeyiz. zaten evde oturmak bana göre değil ki.

sizleri hep bekliyorum.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili yunkabu,
sen de memlekete hoş geldin, oğullara selam söyle benden..
sevgiler

sevgili sekoya,
bu çocukların özel zamanları var, ne zaman ne istedikleri belli olmuyor değil mi?
prensese sevgiler:-)

gorki

Kutalmis dedi ki...

yahu 20 C sicak hava da 2 kat kazak giydirmissin cocuga.. alistirma bu kadar sicaga, ilerde kuzey iklimlere geldiginde zorlanir bak.. ayrica iki teker yasi gelmedi mi hala bunun? ne o oyle 3 tekerli bebek arabalarina binmis yakistiramadim..

gezicini dedi ki...

sevgili dayı,
annem ben bebekken daha çok giydirirdi ama artık sanki daha az giydiriyor. biraz daha az olsa daha da iyi olacak ama.
bisikletim şimdilik iyi ama zamanla iki tekerlek yaşım da gelecek di mi?
beklemedeyim dayı.
sevgiler
gorki