Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

günler geçer

Mayıs 20, 2010


Bir süredir ay gelişimi hakkında yazmadığımı fark ettim. Aslında 0-1 yaş arasında çok hızlı, daha sonra daha yavaş gidiyor galiba bu gelişme çizgileri. Önce süt, mama, biberon, katı gıdalar, emekleme(me),yürüme derken şimdi de konuşma ile ilgili gelişmeleri bekler durumdayım. Evet, hiç bir çocuğun diğerine benzemediğini, kimse ile karşılaştırma yapılmaması gerektiğini bildiğim halde yine de yapmadan duramıyorum. Elimde değil işte. Son birkaç aydır gelişme hakkında aklıma gelenler neler diye düşündüm. Çok fazla değişiklik yok aslında.
  • Havalar ısındığından beri dışardayız. Sabahtan veya öğleden sonra devamlı geziyoruz. Park, bahçe, ev, mangal partisi, hıdrellez şenliği derken Ankara içi - dışı gezme hızla devam etmekte.
  • Mayıs ayında çok fazla fotoğraf çekemedim. Kardeşimin alıp gönderdiği yeni makine ile daha iyi fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Şu photoshop denen program konusunda daha iyi olabilmek istiyorum.
  • Son bir kaç aydır Hacettepe Üniversitesi FTR bölümünde Yiğit için fizik tedaviye gidiyoruz. Özellikle şu anda sol kolunu daha iyi çalıştırabilmek için 'İş ve Uğraşı Terapisi' bölümündeyiz (Occupational therapy). Pilates topu, oyun hamuru, parmak boyası gibi çeşitli aktivitelerle Yiğit'in sol elindeki hareketi artırmak, performansını iyileştirmek ve sol elini de günlük hayatta normal olarak kullanmasına çalışıyoruz. Bölümdeki tüm hoca, fizyoterapist ve stajyerler çok iyiler. Yiğit nerdeyse bölümün maskotu şeklinde. Haftada iki gün sabahtan çalışmaya gidiyoruz.
  • Yiğit ' in konuşmasında hızlanma olacak gibi. Halen sınırlı kelimeler duyuyoruz. Bugünlerde al-ver-gel-git- bu-şu- bir gibi kelimeler gözdemiz. 
  • Yemek ve uyku konusunda çok farklılık yok. Bir gece kesintisiz uyku, bir gece 2-3 defa uyanma. Bir gün iyi yerken diğer gün sadece sütle yetinmek istiyor. Yaz mevsiminin favorileri erik, çilek ve mutlaka karpuz!

13 yorum:

Burcu dedi ki...

Birdenbire büyüdü Yiğit maşallah.. Şapkası da pek yakışmış, yesinler.. Konuşma mevzuunu takma diicem ama elinde değil galiba, bak emeklemiyor diye de üzülüyordun emeklemeden yürüdü Yiğit.. Öptüm çok...

Kıvır Anniş dedi ki...

o biriktiriyo bence.Bizim bi arkadaşın çocuğu konuşmuyodu birden bire başladı.Hani sanki bigecede öğrenmiş dicem o derece döküldü.
Buarada geçmiş olsun.Sol tarafla ilgili bir sorun mu var?

Sermin dedi ki...

Ağır abimiz o bizim. Sessizce gözteliyor ardından marifetlerini gösteriyor. Şimdi sepeti dolduruyor sonra birden vermeye başlayacak. hiç dertm etme Gorki. çok öpüyorum seni ve Yiğit oğlanı.

Ömer Tuna dedi ki...

Geçmiş olsun daha önceden mi var mı bu sorun ben kaçırdım galiba. Acil şifalar size.

elif ada dedi ki...

Çok tatlı olmuş Yiğit. Nasıl büyümüş küçük bir adam olmuş. Özledik sizi Görkem. Keşke şu gezmeler sırasında denk gelsek özlem gidersek
Umur & Ada

gezicini dedi ki...

sevgili Burcu,
bana da senin oğlan acayip büyüdü gibi geliyor. ne biliyim işte. önce yürüme şimdi konuşma derken hayat hızlı gidiyor değil mi?
biz de öptük sizi..
sevgiler...

sevgili Toprak ve annesi,
önce yürümeyi bekledik şimdi konuşmayı. o da zamanla inşallah.
evet, sol tarafla ilgili doğumdan gelen bir sorun var. o da zamanla daha iyi olacak inşallah.
ilginiz için teşekkürler.

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Çınar ve Sermin,
sen bu konuda uzman olduğun için gözlemlerin iyidir. ben daha hepi topu 26 aylık tecrübeliyim. yine de insan daha çabuk yürüsün, hadi biraz birşeyler söylesin istiyor.zamanla o da olur inşallah.beklemedeyiz.
Çınar kardeşe de sevgiler.

sevgili ömer tuna,
doğumdan itibaren gelen bazı sorunlarımız var. erken ve düşük ağırlıklı doğum sonrası özellikle sol el ve ayağı ile ilgili. Yiğit çok güçlü. Bazı ufak sorunlarımızı da inşallah fizik tedavi ile daha iyi hale getireceğiz.
ilginiz için teşekkürler!

gezicini dedi ki...

sevgili Elif Ada ve Umur,
biz de özledik sizi. ne zaman görüşelim? kocaman sevgiler!

gorki

ZeyNes dedi ki...

Görkemcim, söyleyebildiği kelime sayısı çok fazla olsa da Zeynep'te henüz cümle kurmuyor.İşaretlerle,hareketlerle anlatmayı tercih ediyor daha çok.Doktorumuz -İhtiyaç duymuyor ki konuşmaya,zorlayın biraz- gibi bir yorum yapmıştı.Herhalde Yiğit için de benzer bir durum sözkonusu.Hemen anlayıveriyoruz ne istediklerini...

Defne dedi ki...

Görkem'ciğim, bebekler ve de çocuklar 1-2 gün içinde bile ne sürprizler yapıyor insana. Yiğit bence de biriktiriyor, birden susmamacasına konuşmaya başlayacak ve ağzınızı açık bırakacak. Benim pamuk kızım da karpuzu pek seviyor Yiğit ağabeyi gibi :). Öpüyorum ikinizi de...

sib dedi ki...

inanaıyorum Gorkem,

yiğite maşallah..her gun aklımdasın dogumgununu kutlamak icin arayamadım:( şehir dısında idim..


seni cok ozledik airabi:) bir gorusme ayarlasak aceba?

gezicini dedi ki...

sevgili Neslihan,
ben zorlamak gerektiğine - henüz - inanmıyorum. evde anne ile olan bebeklerde konuşma daha geç olabilirmiş. çok okudum bu konuda. Yiğit'in erken doğumu da önemli. zamanla konuşacak. seninki zaten çoktaan konuşuyor canım. artık işlerine ne zaman gelirse.
sevgiler prensese.

sevgili defne,
senin prensese de gelemedim hala. lütfen kusuruma bakma. birkaç gün yoğun geziden yorgun düştüm şimdiden. hastayım.
en kısa zamanda görüşmek üzere.
sevgiler

sevgili sibel,
senden haber duymak ne güzel. en kısa zamanda ben de görüşmek üzere. yakışıklı delikanlıya da sevgiler.

gorki

A. dedi ki...

Vayyy Yiğit , ne baba bi poz bu böyle .