Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 22 aylık

Ocak 13, 2010



2009 yılı geçti gitti. Heyecanlar, mutluluklar, koşturmaca arasında bir bakmışım ki 2010 yılı bize merhaba demiş bile. Son birkaç yıldır olduğu gibi annemle babam hindi alıp bizi davet ettiler. Biz de Yiğit oğlan ile birlikte anneanne -dede evine salimen ulaştık. Bu sene bozkırda kar kış görünmediği için sanki aralık ayının sonu değil de bahara az kalmış gibiydi. Biz çocukken yine bu bozkır topraklara kar yağar, biz günler hatta haftalarca kar altında kalırdık. Bizim Yiğit oğlan doğru dürüst kar görmedi bile. Bu sene de ocak ayının ortasına geldik, dışarıda toprak üstü bol çamur. Geceleri sıfırın altına düştüğü bile pek olmadı.
Neyse, yılbaşı gecesi klasik yemeğimiz hindi fırın ve iç pilav idi. Ben de rus salatası ve tiramisu yapmıştım. Hep beraber yedik , içtik. İlerleyen saatlerde Yiğit'in yılbaşı hediyeleri geldi! Yiğit anneannesinden bir el örgüsü şapka, dedesinden ise İş Bankası yayınlarından iki kitap aldı. Özellikle şarkılı müzikli bir kitap olan Tavşan Peter ile Pofuduk Tavşancıklar çok ilgisini çekti. Her sayfada farklı bir müzik var. Halen gece yatmadan önce kitabın sayfalarını tek tek çevirerek müziklerini dinliyoruz. 2009 yılının son saatlerini Yiğit ile birlikte oynayarak geçirdik. Saat 22.00 gibi ise bizim oğlanın uyku saatini geçirmeden evimize geri döndük.
Artık 2 yaşımıza 2 ay kala Yiğit oğlum her şeyi anlar hale geldi. Banyoya gidelim mi dediğim zaman koşturarak banyoya gidiyor, soyunmaya çalışıyor. Akşam yatmadan önce dişlerimizi fırçalıyoruz. Her türlü müziği çok seviyor, müzikle birlikte oymaya başlıyoruz. Kullandığımız kelimeler halen çok fazla değil. Anne, ada(baba),gil (gel),al,ver ve bir en çok kullandıkları. Son zamanlarda başka kelimeler de var ama ne olduklarını ben henüz anlayamadım. Önümüzdeki aylarda bakalım ne gibi yeni sözcükler olacak?
Yemek ve uyku konusu konusunda tutarlı değiliz. Bir gece çok rahat uyuyan Yiğit oğlum, sonraki iki gece defalarca uyanıyor. Bazı günler iyi yemek yerken bazen sadece süt istiyor. Bir öyle bir böyle 2 yaşına doğru hızla ilerliyoruz. Bebeklikten çocukluğa derken o hızla ilerlerken ben onu küçük bebeğim olarak görmekten vazgeçemiyorum bir türlü.
2010 yılından hepimiz için öncelikle sağlık, huzur, mutluluk ve başarı istiyorum. Çift rakamlı yılları severim ben, bu yılın da öyle olacağını ümit ediyorum :-)
not. benim de abone olduğum Mother&Baby dergisi abone olanlara 'Ay ay bebeğiniz ' kitabını hediye ediyor. Ben çok beğendim, haberiniz olsun! 
not 2. sevgili blog arkadaşım Toprak ve annesi bize 'sunshine ödülü ve dostluk fermanı vermişler. Sağolsun, çok teşekkür ederim. Ben biraz geç kaldım cevap yazmakta. O yüzden burayı okuyan tüm annelere ben de bu fermanı gönderiyorum. Hepinize çok teşekkürler !

18 yorum:

Özden dedi ki...

Görkencim Yiğit git gidde daha bir şirin surat oluyor:) Ayrıca ben de aynı güzel dileklerle sana ve ailene iyi bir sene dilerim.
Sevgilerimle
Özden&Can

Ömer Tuna dedi ki...

İyi seneler hepimize..Aslında öncelikle merhaba demeliydim.Takip ettiklerimdensiniz.Ama ben biraz geri planda kalıp çok yorum yazmayanlardanım. Yiğit maşallah çok tatlı bir çocuk. Dil konusunda kelime dağarcığının az olduğunu yazmışsınız ama bence normal sanırım birden açılacak bu dilleri.. Aynı kitaptan bizdede var çok hoşuna gidiyor.Sık sık kitap okuyanlardanız bizde öpüyoruz sizi..

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Yiğitin 22.ayı kutlu olsun.Nice mutlu yaşlara.

ZeyNes dedi ki...

Kitabı Zeynep'e alınacaklar listesine ekledim,teşekkürler yazdığın için.Rus salatası ve tiramisuya da takıldım:) Hepimiz için çok güzel bir yıl olur umarım...

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Merhaba Yiğit'in Annesi

Oğlunuzda bizim gibi prematüre doğmuş, masallah kocaman olmuş sağlıkla büyüsünler inşallah.. konuşma tembelliğini okuyunca bizde de aynı durum sözkonusu onun için prematüre doğan bebekler geçmi konuşuyorlar acaba diye düşündürdü.. bunu bir araştıracağım!

Sevgilerimizle

R. Berin Tuncel dedi ki...

merhaba yiğit oğlan ve annesi,
hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz nedense.değişiyorlar,büyüyorlar..
kar konusunda bu yıl kardanadam sayıklamasından öteye geçemedi istanbul da.bekliyoruz biz de:))
kocaman sevgilerle..

elif ada dedi ki...

Nice nice aylara, yıllara Yiğit oğlan... Kucak dolusu sevgiler
Umur & Ada

Kıvır Anniş dedi ki...

Ne demek Görkemcim. :) iyi seneler olsun ana oğul size.Bende topraka yeni kitap bakıyodum.bu iş bankasından müzikli kitaplar hoşuma gitti.Bende alayım hemen ;)

Eren Derin dedi ki...

Iki yasina iki kalmis Yigitcim!! Ne kadar cabuk büyüdünüz gercekten!! Sana ve ailene güzel, mutlu, huzurlu ve saglik dolu bir yil diliyorum ;))
Sevgiler,
Meltem&Eren

Adsız dedi ki...

Merhabalar Yiğit kocaman ve daha yakışıklı olmuş maşallah, daha nice sağlıklı mutlu uzun yılları olsun işallah, pofuduk tavşanları hemen not almıştımki, kızılaydan alırım diye düşünürken, öğle yemeğinde bir arkadaşın kültür yayınlarına gittiğini öğrenip hemencecik sipariş verdim geldi simdi:)aksam okuycaz Alp ile...
Sevgiler
ve tekrar iyi yıllar
Esra

Burcu dedi ki...

Kocaman oldular, beraber büyüdüler bu bıcırıklar.. Daha nice aylara artık...

Sen Gelince dedi ki...

Gorki uzun aralarla yazdığın için her seferinde çok büyümüş, çok gelişmiş olduğunu görüyorum... Nice nice aylarınız ve yaşlarınız olsun:)

gezicini dedi ki...

sevgili özden,
2009 yılından bir kolaj çalışması ile karşınızdayız. size de ailece güzel sağlıklı günler diliyoruz.

sevgili ömer tuna,
iyi ki gelmişiniz ne güzel. ben de ziyaretinize geleceğim. kelime konusunda daha çok sınırlıyız. ama zamanla ilerleyeceğini düşünüyorum. ilginize teşekkürler.

sevgili meral ve melisa,
size de çok teşekkürler. nice sağlıklı yıllar diliyoruz.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili neslihan,
geçen gün Kızılaya indim (!!!) ben de İş bankasına kitaplara bakmaya gittim. müzikli kitap olarak başka da bulamadım zaten.
tiramisu ve rus salatası yapayım sana ne zaman istersen?

sevgili apsuwa,
Yiğit doğum haftası itibarıyla prematüre değil. asıl düşük kilolu olarak doğması bizde problem yarattı. doğum sonrası komplikasyonlar oluştu maalesef.
erken veya düşük ağırlıklı doğumla konuşma konusu direkt olarak bağlantılı mı bilemem. bilgi edinmek lazım.
ilginiz için teşekkürler.

sevgili ensar bera ve annesi,
size kar gelmiş ama bizde yok. hasretle bekliyoruz.
bizden de kocaman sevgiler.

gorki

gezicini dedi ki...

sevgili umur ve ada,
size de nice nice sağlıklı yaşlar, sevdiklerinizle güzel yıllar diliyoruz. prensese de sevgiler!

sevgili toprak ve annesi,
ancak yorumlara cevap yazabiliyorum. lütfen kusura bakmayın. bu günlerde Yiğit uykuyu şaşırdı biraz. tabii biz de. bize gönderdiğiniz ferman için tekrar teşekkürler!

sevgili meltem ve eren,
biz de inanamıyoruz ama 2ye2 var! zaman nasıl geçiyor değil mi? size de nice sağlıklı mutlu yıllar!

gezicini dedi ki...

sevgili esra ve alp,
aaa sizi ne zamandır düşünüyorduk biz de! neredesiniz?? bana mail atın yine, olur mu? mutlaka görüşelim!
gorkemsh@gmail.com

sevgili burcu,
sünnetlerini de görürüz birlikte değil mi? biz yaşlanacağız, onlar büyüyecek, ne güzel. ah ah...
sarı delikanlıya sevgiler..

sevgili nilsu ve annesi,
son zamanlarda buraya yazacak zamanı zor buluyorum. neden bilmem. yorumları bile ancak cevaplayabiliyorum. keşke daha çok yazabilsem!
sevgili prensese sevgiler gönderiyoruz!

sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Çok tatlı facan maşallah
Sevgilerimle
A.B

gezicini dedi ki...

sevgili A.B.
ilginize çok teşekkürler. ben de size ziyarete geliyorum. görüşmek üzere!
sevgiler
gorki