Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

mini tren

Nisan 25, 2009

Saç tasarım çalışmalarının hemen ertesi 23 Nisan günü. Aman aman o nasıl bir gündü öyle? Babası çalıştığı için 23 Nisan aktivitelerine katılma görevi anneye düştü. Yiğit öğlen uykusundan uyanır, alt üst değiştirilir ve yola çıkılır. E hangi 23 Nisan günü yağmur yağmaz ki? Yolda başlayan yağmur doluya ve sağnak yağmura çevirir. Yiğit ile birlikte arabada mahsur kaldık! Döndük dolaştık açık yerlerden vazgeçtik, sonra da Panora 'ya giremeden geri döndük. Panora Alışveriş Merkezinin kapısında belki 50 araç sıra bekliyordu! Ben hafta sonları genelde kapalı AVM'lere oğlumu götürmediğim için, nasıl bir kalabalık olduğunu tahmin edemedim. Eh açık ve kapalı yerlerden vazgeçtik, artık eve dönelim bari dedik. Eve gelmeden hemen önce 365 'e bir bakalım dedim. (Artık buraya fazla gelmiyorum, içinde gezecek yer bulamıyorum) Aaa burada sıra yokmuş? Geç de olsa girdik, en üst kat yiyecek katına çıktık. Bir gürültü, bir müzik sesi geliyor yukardan. Çocuklar dans ve müzik gösterileri yapıyorlardı. Biraz seyrettik, sonra oradan vazgeçip D&R kitapçısına girip çocuk kitaplarını incelemeye başladık. Bu arada dışarda çocuklar için bir tren var, bizim Yiğit'in aklı orada.  Ne zaman tren sesi gelse oraya bakıp duruyor, çığlıklar atıyor. Neyse ki, babası yetişti ve baba-oğul tren sefası yaptılar. Bana da fotoğraflarını çekmek düştü :-)

not. ben Türkiye İş Bankası Çocuk Kitaplarına bayıldım. Eğer siz de incelemek isterseniz Okul Öncesi Kitapları burada. Biz renkli resimli Pisi Kedi serisini çok sevdik :-)

kuaför

Nisan 24, 2009


23 Nisan için hazırlıklarımız bir gün önceden başladı. Uzun zamandan beri Yiğit için düşündüğümüz fakat bir türlü yapamadığımız şeyi yaptık, saçlar gitti! Daha önceden babası ve anneannesi oğlumun saçlarını kırpmışlardı ama bir türlü iyi bir saç kesimi olmamıştı. Arkalar lüle lüle, önler yamuk, kulakların üzeri kapalı derken bu işi bir kuaförün yapmasına karar verildi. Saçları uzun olunca çok da terliyordu. Daha önce ben kendi saçlarıma fön çektirirken de denemiştik ama başarılı olamamıştık. Bu sefer babası ben bu işi halledeceğim dedi ve bir akşam erkenden Hoşdere caddesindeki erkek kuaförüne gidildi. Tabii ben de hemen peşlerinden! Babasının yardımıyla yükseltici koltuğa oturdu, saçlar makine ve makas yardımıyla kesildi. Ben de bu anı fotoğrafladım hemen. Bizim oğlan önce ne olduğunu anlamadı, sonra duruma uyum sağladı ve saçlarının kesilmesine izin verdi. Giden saçlara baktı kaldı. Eh, demek ki bundan sonra bu iş daha kolay olacak, ama gitti işte güzelim kumral saçlar:-(

23 Nisan

Nisan 20, 2009


23 Nisan tarihi benim için çocukluğumdan beri önemlidir. Neden bilmem, ilk defa dondurma yiyebileceğim tarih olduğu için mi, güneşin yüzünü gösterdiği zaman olduğu için mi yoksa etraftaki bahar çoşkusundan mı neden bilmem ama içimi bir çoşku kaplar. 23 Nisan 1920 tarihinin T.B.M.M. açılışı ile ilgili olduğunu bilmezdim tabii o zamanlar. Tek bildiğim sokakta bizim apartmanın yan bahçesinde koşmak oynamak, terlemek, dondurma yemekti o zamanlar. Sonra biz büyüdük, apartmanların yan veya arka bahçeleri kalmadı, sokakta oynayan çocuklar ise Alışveriş Merkezlerine taşınmaya başlandı. Ne yazık! Bizim Yiğit henüz sokakta parkta koşup oynayabilecek yaşa gelmedi ama o zaman yine de sokakta oynaması çok zor. Belki parkta, belki AVM'lerdeki oyun alanlarında, belki kreşte , bazen de evlerde akraba ve arkadaşlarla oynayabilecek. Zaman geçtikçe oyunlar, oyun yerleri ve arkadaşları da hızla değişecek.

Eğer siz de 23 Nisan haftasında Ankara'da yaşıyorsanız, belki kendinizi çocuğunuzla birlikte parka bahçelere atabilirsiniz veya 4. Küçük Hanımlar Uluslararası Çocuk Tiyatroları festivaline gidebilirsiniz. Belki 25 Nisan cumartesi Kuğulu Park civarında olabiliriz. Yiğit ve ben sokak sokak, park park gezerken sizinle de karşılaşabiliriz bir yerde, kimbilir?

bu haftanın okuma konusu. Bahar alerjisi ve polenler : anne babaları hassas olan çocukların alerjik reaksiyon gösterme riski daha yüksek. özellikle kavak, huş ağacı, kızıl meşe, kızılağaç, fındık, servi, kayın gibi ağaçlarla arpa, buğday, yulaf, çavdar ve mısır gibi hububatlara dikkat!