Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

kırık dökük işler

Aralık 03, 2009

 
Yeni bir siteye taşındık apar topar. Eski evle ilgili  problemler yüzünden acilen taşınmamız gerekiyordu. Yine Çankaya'da eski evimizin hemen karşısındaki Basın Sitesinde kiralık ilanını gördük. Ev eski idi fakat tamamen tadilattan geçiriliyordu. Bekledik. Yeri çok güzeldi. 9 Bloktan oluşan site, yeşilliklerin ve ağaçların tam ortasında. Yiğit için oyun alanı var, salıncak var(mış), eski de olsa bir de kaydırak.  Bekledik. Eski evin kapı penceresi tamamen değiştirildi, banyo ve mutfak yenilendi. Balkonu PVC sistem ile kapattık, yeni bir de çelik kapı takıldı. Ama işler bitmedi tabii. Eski evin özel olarak dikilmiş perdeleri bu evin daha kısa pencerelerine uymadı. Yiğit'in odası da daha küçük olunca gardrop dışarda kaldı. Ben üzerinden birkaç ay geçmiş de olsa halen perdeler, halılar, banyo ve mutfak yerleştirme ile uğraşıyordum. Tam da bu sırada eve hırsız girdi!!. Biz ne olduğumuzu şaşırdık tabii. 2. kata nasıl olup da çıkabildiklerini halen de anlamış değiliz. Camlara demir mi takılsa derken, eşim kendi şirketlerindeki alarm sistemini daha güvenilir buldu. Geçenlerde de bu işi hallettik. Artık evden her çıkışta sistemi kuruyoruz. Eve girerken yeniden kapatıyoruz.
Bahçemizdeki salıncak gibi herşey. Var gibi gözüküyor ama yok. Sistem ve düzen var gibi gözüküyor ama aslında yok. Perde ölçüsü aldım, adamlara verdim, herşey tamam diyorsun ama aslında değil. Mekanizmayı kontrol etmek, verdiğin siparişin aynısı geldi mi diye incelemek gerekiyor. Eve taşındık herşeyi yerleştirdik diyorsun, hırsız giriyor. Bebek pusetiyle sokakta dolaşalım diyorsun (Ankara-Çankaya!), Atakuleye kadar 500 metre yolda kaldırımdan yürüyemiyorsun. Bir gün bakıyorsun Kablo TV veya internet yok. Borcumuz da yok. Nasıl oluyor da oluyor anlamak mümkün değil. Kırık dökük işler bunlar...

8 yorum:

Burcu dedi ki...

Ooofff offf okurken bile daraldim ki bu dediklerinin çoğunu daha geçen ay ben yaşadım.. Eksikler hiçbir zaman bitmiyor.. O yüzden hayati ihtiyaçları tamamlamak önemli.. Sağlık ve güvenlik.. Hırsıza da bir beddua ederdim de şimdi neyse!!...

Belkıs dedi ki...

Allah kolaylıklar versin bu taşınma işi kabus gibi görünür hep gözüme hakikaten öle. Nedendir anlamam iç kimse işini tam eksiksiz zamanında yapmaz.

Damla dedi ki...

Kolay gelsin, bütün düzenimizi alt üst etti taşınma, yaz başından beri yeni toparlanıyoruz. Ilgaz'dan önce 6 ay koliler ortalıkta dururdu, umurumuzda olmazdı.

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Gorkem gecen gün mygymde Melisadan fırsat bulup iki kelime edemedik taşınmayı konusmustuk ama hırsızı şimdi okudum ve diğer işleri.çok geçmiş olsun.ben işte bu yüzden taşınma meselesinden hep çekinir aynı yerde senelerce otururum..
Bir de Yiğit var tabi bebekli ev ayrı bir yaşam demek.Hepsini halletmene çok sevindim..
Hoşdere Atakule arasında yazdıklarının altına imzamı atarım.her yer araç dolu bebeği pusetle gezdirmek çok zor oluyor .evimiz çok yakın birbirimize.Yine de yeni eviniz hayırlı olsun.güle güle oturun.Gorusmek üzere.Sevgilerimle.
Not:bir onceki postundaki Melisa ile ilgili güzel sozlerin için teşekkürler.

Alya'nın Esra'sı dedi ki...

herşey üstüste gelmiş galba.. taşınma işi zaten çok sıkıcıdır bilirim.. dört defa ev değiştirdim :) yiğitin, yakışıklının 20. ayını da kutlarım.. sevgiler

mummy dedi ki...

Hayırlı olsun mu desem geçmiş olsun mu desem şaşırdım..Yine aynı vıdı vıdı olacak ama malesef ülkemin halleri..İşini doğru düzgün yapan bir meslek sahibi olmayınca ülkede, olduğun yerden kıpırdamak Çin işkencesine dönüşebiliyor..

Allah kolaylıklar versin..

gezicini dedi ki...

sevgili Burcu,
taşınma öncesi ve sonrası nerdeyse 6 ay sürüyor. işler birmiyor. dolaplar yerleşmiyor. yine de sağlık olsun!

sevgili belkıs,
memleketin en önemli sorunu bence kimse hiçbir işi zamanında ve gerektiği gibi yapmıyor. problem bu!

sevgili damla,
size de çok kolay gelsin. bizim için de çok zor oldu. anlayabiliyorum durumunuzu.

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili meral,
pusetle engelli koşu yapmaktan yoruldum ben de. araba olmasa ne yapardım hiç bilmiyorum. en kısa zamanda yine görüşelim.

sevgili esra,
4 defa mı? zor kardeşim bu işler çok zor. size de kolay gelsin. ev sahibi olana kadar devam. sağolasın!

sevgili mummy,
gerçekten zor bir sistem ve düzen oturtabilmek. bizim ülkede daha da zor. hepimize kolay gelsin!

sevgiler
gorki