Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

bir gölge gibi

Temmuz 08, 2009

Bilgisayar masasında oturuyordum. Birden koridordan hızlıca bir gölge salona doğru ilerledi. Kalktım baktım, gülümsedim. Sonra bir daha baktım, inanamadım. Evet çok acayip bir şey oldu. Yiğit yürümeye başladı. Tam olarak 15 ay 2 haftalık iken yürüdü. Emeklemeyen çocuk yürüdü. Halen sol ayağını içeri doğru basıyor, arada kafayı sağa sola vuruyor, arada pat diye düşüyor ama uzun zaman boyunca ayakta durup yürüyebiliyor. Çekmeceleri açıyor, TV kumandasını karıştırıyor, anahtarları saklıyor, mutfağın kapısına gelip mır mır mamma veya su istiyor. Ben bu olanlara inanamıyorum. Artık ne zaman yürüyecek diye endişeler içinde bekliyordum. Sol ayağını yere iyi basamaması beni düşündürüyordu. Evin taşınması sırasında boş kalan salonda tahta parkede bir hafta boyunca devamlı yalınayak yürüyen Yiğit birden tutunmayı bırakıp yürümeye başladı. Yeni ev eskisinden küçük ve yürüyecek yer daha az. Bahçeli olması ise güzel, tarafı sabah akşam dışarı çıkabiliyoruz. Bebeğe bakacak kimse olmadığı için halen eşyalar yerleşemedi. Ne nerde bilmiyorum, bulamıyorum. Öğlen Yiğit uyurken evi toplamaya çalışıyorum. Balkonda oturmak keyif yapmak istiyorum ama o kadar çok iş var ki. En güzeli ise Yiğit oradan oraya koştururken seyretmek. Çok şükür, bunu da gördük ! MAŞALLAH !
Not. videoları bilgisayara yükleyemedim, yürüme videosu daha sonraki yazının konusu olsun...

21 yorum:

Ayça dedi ki...

Gözünüz aydın. Hayırlı olsun ilk adımlar. Yeni evinizde de güle güle oturun.

huysuz dedi ki...

çok şeker bu tatlı surat.
gözünüz aydın.

Sen Gelince dedi ki...

Gorki'cim çok sevindim... Biliyorum endişeliydin ama bak boşunaymış. Ayrıca bence Yiğit zaten yürüyordu... Sadace yürürken bir destek almak istiyordu... Maşallah ona... Bu arada taşındığını bilmiyordum... Hayırlı olsun... Zor biliyorum... Yardım ister misin ben alıştım nasılsa:)

gullesu dedi ki...

gözünüz aydın:))

Burcu dedi ki...

Görkemcim güle güle oturun, geçen gün aradım ama açmadın işin vardı sanırım. merak etmiştim taşındınız mı diye.. blog da olmasa haber alamıycaz senden. Yiğit abimizi de öpüyor ve tebrik ediyorum..

Özden dedi ki...

:) ne güzel bir haber, hayırlı olsun...Artık evde sürekli ptır pıtır minik adım sesleri gelecek harika birşey...

dgül dedi ki...

Kutluyorum Küçük Yiğit Adamımızı...
Ne mutlu hem ona, hem size!... Eee, artık peşinden koşmalarınız da başlar artık, kolay gelsin bakalım...
Demet teyzesi öptü onu o bal yanacıklarından...

sinem dedi ki...

tebrikler Görkem,inan cok mutlu oldum .tasinma zor is hele teksen Allah kolaylik versin.

yeşim dedi ki...

canım benim, hayırlı olsun yavruşun adımları:)) Nasıl güzel bir surat bu ya, tam yemelik, tam..Bu oğluş çok canlar yakar annesi:))

ZeyNes dedi ki...

Görkem sürekli elinden tutup yürümek istemesi çok kolay değildi ama asıl iş şimdi başlıyor canım.Oraya mı gitti,buraya mı çıktı derken akşam anlıyor insan nasıl yorulduğunu!Ama hayatta yaşanabilecek en büyük mutluluklardan biri çocuğunun yürüdüğünü görmek...Tebrik ederiz:)

Evin dedi ki...

Görkemciğim hayırlı olsun. endişelerinin boşuna çıkmasına çoook sevindim. Yiğit'in yürüyeceği günü kendinin seçeceği belliydi zaten ama senin de için rahatladı; gözün aydın. Yeni eviniz hayırlı olsun bu arada, kolay gelsin. Yalnız asıl iş evi yerleştirmek deil, Yiğit'e mukayet olabilmek artık. her yere girip çıkıp keşifler yaparken seni nasıl yoracak bakalım; Alla yardımcın olsun:)
öpüyorum seni de Yiğit'i de
sevgiler,
Evin

Naile dedi ki...

Ay hadi gözünüz aydın! Ben de diyorum nerelerde bunlar meğer taşınıyormuşsunuz. Yeni ev uğurlu gelmiş. Daha nice güzel uğurlar getirsin size.

Sevgiler..

SSE dedi ki...

Demek yürüdü kuzu..Hadi bakalım kolay gele Görkem..Yürüyen kuzun mu var derdin var :)))

yaban dedi ki...

maasallah yigit'e .. opuyorum onu cok, kocaman delikanli olmus,.:)
yeni evinizde de gule gule oturun gorkem,
sevgiler..

Limonlu Turta dedi ki...

Gorkiciğim,
Günler sonra internete bağlanabiliyorum. Çok sevindim, gözünaydın tatlım. Dilerim hayata hep sağlam adımlarla basar. Çıplak ayakla yürütmek gerçekten işe yarıyor. Ev taşımak, yerleşmek zor iş. Ben taşınalı neredeyse bir yıl oluyor, hala tam olarak yerleşemedim desem yeridir. Çok kolay gelsin. Seni ve ağır abimizi öpüyoruz.
Sevgiler,
ç.-s.

banu dedi ki...

Görkem'cim Yiğit hep hep sağlam adımlar ile basacak hayata... Gözünüz aydın...
Çok öpüyorum...

Eren Derin dedi ki...

Masallah Yigit'e :)))) Gozunuz aydin! Size cok guzel bir supriz yapmis ;))

gezicini dedi ki...

sevgili ayça,
sevgili tatlının annesi,
sevgili nilsunun annesi,
sevgili gullesu,
sevgili burcu,
tek tek teşekkür ederim. mesajlarının benim için çok özel. sizin bebişlere de sağlıklı günler diliyorum.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili özdenlevent,
sevgili demet teyzesi,
sevgili sinem,
sevgili yeşim,
sevgili zeynep,

mesajlarınız için teşekkür ederim. ben yürümesini çok heyecanla bekliyordum. emeklemediği için ne zaman nasıl yürüyecek konusu bir soru işaretiydi. tecrübesizlik de var bende tabii. elinden tutuyorum dışarda, bazen de kendisi istemiyor artık.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili evin,
sevgili naile,
sevgili inci,
sevgili yaban,

mesajlarınınız için teşekkür ederim. taşınma ve yürüme hepsi biraraya geldi. yürüsün de ben arkasından koşarım :-)
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili çiğdem,
sevgili banu,
sevgili meltem,

çıplak ayakla yürütmeyi hem okudum hem de Çiğdem de tavsiye etmişti. diğer evde aralar beton olduğu için iyi değildi. şimdi banyo ve mutfak hariç her yer tahta parke. iyi oldu böyle.
teşekkür ederim desteklerinize :-)
sevgiler
gorki