Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 15 aylık

Haziran 14, 2009


Bu yaz bozkıra yaz gelmeyecek gibi. Olsun gelmesin, daha iyi. Haziran ortası oldu ama her gün yağmur, her yer sular seller içinde. Deniz kenarında iyi de, burada sıcak hiiç çekilmiyor. Biz de zaten ev taşımak için biraz daha buradayız. Hemen yakında bir başka eve gideceğiz. Bebek bir yanda eşyalar diğer yanda, bakalım nasıl olacak?
Yiğit 15 aylık. Annne-mamma-babba-dedde-bu gibi 3-4 kelimesi var. Kaşıkla kendisi yemek istiyor. Suyu bardaktan veya meyva suyunu kamışla içebiliyor. Etrafın çok farkında sanki. En çok etraftaki küçük çocuklara dokunmak istiyor. Onlar kaçınca da şaşırıyor. Yeni bir oyuncak ses çıkarınca hayretle dönüp bana bakıyor. Halen ve halen elinden tutup yürüyoruz. Bu durum beni endişelere sürüklese de çocuk doktoru ısrarla erken ve düşük kilolu doğduğunu hatırlatıp sabırla bekleyin diyor. Doktora güvenip beklemeye devam ediyoruz.
Yemek konusu bir soru işareti. Bazen ne olursa yiyor, bazen de başını hızlıca iki tarafa sallayarak ıııııı diyerek reddediyor. Dün yediği biraz olgun bir muzu hemen kustu. Boğazına takılan, sevmediği, yutamadığı şeyleri hemen kusuyor. Ama yeşil erik dayanılmaz bir cazibe onun için.
15. ay doktor kontrolü. son 1.5 ayda +300 gr alarak 9.900 kg. olmuş. Boy 78 cm. Bir kere daha pnömokok aşısı yapıldı. 18. aya kadar başka aşısı yok.

12 yorum:

Burcu dedi ki...

adam oldu annesi adam... emeklemiyor diye de kafamızın etini yiyordun bak emeklemeden el tutarak yürümeye başladı işte.. Yiğit çoğu bebekten farklı bir bebek demek ki Gorkicim.. Neymiş?? o neyi ne zaman yapacağını sana sormuyormuş... Dokunma kuzuma :)

sinem dedi ki...

Cok yakisikli bir adam bu annesi. Erkek cocuk herzaman gec yürür ayrica erken dogumda bir etken .Olsun elinden tutup yürümeside harika .Ya hic yürümüyor olsayd1???Kendini üzme bos yere. Onlar istedigi zaman olacak sadece. Öptük.

Evin dedi ki...

Bizimki de pipet kullanamıyor:)) hepsi farklı farklı; sağlık versin Allah, gerisi nasılsa günü birinde olacak. sonuçta doktor sorun yok dediği sürece elinden tutmanın tadını çıkarmaya bak. bi yürümeye başlayınca dur durak bilmeyecek; elini de zor bulacaksın o zaman, çok özlersin bak:)
sevgiler,
Evin

banu dedi ki...

gorkicim yağmaya devam etsin benim bozkırdır burası bahçe sizin neyinize diyen komşularıma inat :)
Yiğit paşam pek de tatlı bir adam oldu :) maşallah ona :)

Limonlu Turta dedi ki...

Ağır abimiz hiç te ağır olmayan bir şekilde büyüyor şekerim. Pek yakışıklı pek tatlı. Yürümesine gelince Burcu haklı valla. Sen ne kadar istersen iste o ne zaman hazır olursa o zaman kendi başına yürüyecek (bkz. Selin). Emeklemiyor diye harab ettin kendini, halbuki oğlanın derdi ayağa kalkıp yürümekmiş. Şimdi de yürümesine dertleniyorsun. Varsın bu aralar elinden tutsun. Selin yürüdü de ne oldu? Son bir haftadır yeniden emeklemeye döndü. Yürümek istediğinde de illa elime yapışıyor. Hevesim kursağımda kaldı desem yeridir. Kısacası hiiiç dertlenme canım. Gün gelecek peşlerinde koşmaktan canımız çıkacak.
İkinizi de kocamaan öperim,
ç.

xxx dedi ki...

çok yakışıklı bir adam olmuş bu..
zamanı gelince herşeyi çok iyi yapıyorlar. Sabretmek gerek, beklemek gerek. stres yapmayın

Özden dedi ki...

Annesi sen hiç üzülme bu minikler neyi ne zaman yapacaklarına kendileri karar veriyor ve bizler sadece biraz cesaretlendirme yaparak heyecanla izliyoruz...Kolaylıklar dilerim...

Damla dedi ki...

Yeni taşınmış biri olarak söyleyebilirim zor olacak. ama taşınma ortamından tamamen uzaklaştırmak da adaptasyonunu yavaşlatacağından varsın zor olsun. Naçizane önerim, evden eve taşınsanız bile onun eşyalarını kendiniz paketleyip, işaretleyin. Taşınır taşınmaz odasını yerleştirin, çok yararı oluyor.
Kolay gelsin.

gezicini dedi ki...

sevgili Burcu,
sevgili Sinem,
sevgili Evin,
bizimki biraz özel bir doğum. 37. haftalık ama kilosu haftaya göre düşük.ayrıca doğum sonrası problemlerle 10 gün kuvözde kaldı. endişelerim çok bu yüzden.
yürüdü çok şükür. merakla takipteyim.
ilginiz için teşekkürler.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili banu,
sevgili çiğdem,
siz Yiğit'i uzun zamandır tanıyorsunuz. siz de takip ediyorsunuz. ben emeklemiyor diye endişelenirken siz de endişelendiniz. size de ne kadar teşekkür etsem azdır.
kızları hasretle kucaklarız.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili alya,
mesajınız için teşekkür ederim. doğrusu 15. aya kadar stresler içinde kaldım. emeklemedi ne zaman yürüyecek diye.
sonunda 15.ayda yürüdü çok şükür.
ilginiz için teşekkür ederim.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili özden,
sevgili damla,
mesajlarınıza teşekkür ederim. yürüme işi ve taşınma aynı zamana geldi. gündüz benden başka bebeğe bakacak kimse olmayınca taşınma iyice zorlaştı. halen evde ne nerede belli değil. ben gerekli düzeni sağlayamadım.işim uzadıkça uzadı. neyse, sağlık olsun...
sevgiler
gorki