Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

23 Nisan

Nisan 20, 2009


23 Nisan tarihi benim için çocukluğumdan beri önemlidir. Neden bilmem, ilk defa dondurma yiyebileceğim tarih olduğu için mi, güneşin yüzünü gösterdiği zaman olduğu için mi yoksa etraftaki bahar çoşkusundan mı neden bilmem ama içimi bir çoşku kaplar. 23 Nisan 1920 tarihinin T.B.M.M. açılışı ile ilgili olduğunu bilmezdim tabii o zamanlar. Tek bildiğim sokakta bizim apartmanın yan bahçesinde koşmak oynamak, terlemek, dondurma yemekti o zamanlar. Sonra biz büyüdük, apartmanların yan veya arka bahçeleri kalmadı, sokakta oynayan çocuklar ise Alışveriş Merkezlerine taşınmaya başlandı. Ne yazık! Bizim Yiğit henüz sokakta parkta koşup oynayabilecek yaşa gelmedi ama o zaman yine de sokakta oynaması çok zor. Belki parkta, belki AVM'lerdeki oyun alanlarında, belki kreşte , bazen de evlerde akraba ve arkadaşlarla oynayabilecek. Zaman geçtikçe oyunlar, oyun yerleri ve arkadaşları da hızla değişecek.

Eğer siz de 23 Nisan haftasında Ankara'da yaşıyorsanız, belki kendinizi çocuğunuzla birlikte parka bahçelere atabilirsiniz veya 4. Küçük Hanımlar Uluslararası Çocuk Tiyatroları festivaline gidebilirsiniz. Belki 25 Nisan cumartesi Kuğulu Park civarında olabiliriz. Yiğit ve ben sokak sokak, park park gezerken sizinle de karşılaşabiliriz bir yerde, kimbilir?

bu haftanın okuma konusu. Bahar alerjisi ve polenler : anne babaları hassas olan çocukların alerjik reaksiyon gösterme riski daha yüksek. özellikle kavak, huş ağacı, kızıl meşe, kızılağaç, fındık, servi, kayın gibi ağaçlarla arpa, buğday, yulaf, çavdar ve mısır gibi hububatlara dikkat!

1 yorum:

m4785797 dedi ki...

Blog Ödülleri 2009, Windows Live Spaces alanında en iyisi olduğumu düşünüyor, değerli oyunuzu bekliyorum, işte oy vermek için link:

http://2009.blogodulleri.com/blog/leothemaster-spaces