Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 1 yaşında/2.bölüm

Mart 16, 2009

Cuma akşamından yorgun devam ettik 2. güne. Arka arkaya iki doğum günü partisi yapmak çok da iyi bir fikir değilmiş, öğrendim. İkinci gün benim arkadaşlarım, kuzenlerim ve oyun gurubumuzdan Yiğit'in arkadaşları vardı. Arkadaşım Bilge ve çocukları Mert&Yusuf Galip, teyze kızım Ebru ve oğlu Ata, kuzenlerimden Özge ve kızı Duru geldiler. Oyun grubumuzdan Mira&Banu ve Sermin&Çınar geldiler. Ayrıca Nilsu&annesi Özlem ve arkadaşım Yeşim de bizim davetimizle gelenler arasındaydı. Tabii ki mutlaka annem! Annem ve tutmaç çorbası günün favorisi idi.
Yiğit bir gece önceden hem yorgun ve uykusuzde hem de ishal başladı. Cuma gecesi bence yediklerinden biri veya tamamı dokundu(krema veya köfte) veya bir şekilde üşüdü. Cumartesi gün boyunca uyumadı, yemedi, içmedi, devamlı mızladı. Ayrıca ishalin yanı sıra pişik de başladı, her poposu açıldığında bağırdı çağırdı. Yani ikinci doğum günü partisi bizim açımızdan biraz zorlu geçti.
Doğrusu istediğim gibi bir doğum günü partisi yapamadım. Servis aksadı, çaylar soğudu, ben fotoğraf çekemedim, herkesle istediğim gibi ilgilenemedim.(yemekteyiz yarışması özeleştiri kısmı gibi oldu!) Yiğit halen ishal, halen popo kırmızı, hala huzursuz. 

Olsun, bu da böyle olsun. Bir tanemiz oğlumuz Yiğit ilk yılını doldurdu, bizlere de anne ve baba olma mutluluğunu yaşattı. Sağlık olsun da böyle ufak tefek aksilikler de olsun artık. Umarım gelenler de bizi hoşgörmüşlerdir. Davetimizi kabul ederek gelen arkadaşlara ve hediyelere de çok teşekkür ediyoruz. Banu'cum, annene hediyesi için tekrar tekrar çok teşekkür ettiğimizi söyle lütfen, annelerimiz bir tanemiz !

okuma konusu .özellikle kış aylarında görülen rota virüs ishallerine dikkat etmek gerekli ...
 

12 yorum:

zeyneppppp dedi ki...

Hersey cok leziz gorunuyor:) Nice mutlu yillara annesi..

Burcu dedi ki...

Görke Arda'nın da poposu pişti bugün, şimdiye kadar hiç pişik olmamıştı ya da hiç demiyim de çok çok küçükken 1 kez falan... Nasıl olduğunu da anlamadım, ki sık sık da değiştirirm altını...

Ayça dedi ki...

Yeni yaşınız hayırlı olsun. Sağlıkla dolu bir ömür diliyorum küçük beye. Bu arada geçmiş olsun. Hametanın mavi olanı pişiği hemen geçiriyor.

Merve dedi ki...

nice sağlıklı mutlu yıllar dilerimmm....

gezicini dedi ki...

sevgili zeynep,
sofranın bir kısmını yeni sabahtan yaptım, bir kısmı ise bir gece öncesinden kalma.(kurabiyeler) zor geçti o gün, ben bir daha evde doğum günü yapar mıyım çok emin değilim doğrusu...

sevgili Burcu,
bizim pişik sorunumuz dönem dönem oluyor, geçen yaz da olmuştu. suratında da sivilceler var. teni narin biraz. oluyor işte. yediklerinden asit oranı fazla olanlardan da olmuş olabilir..
geçmiş olsun...

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili ayça,
hametan+trosyd kullanıyorum genelde. 3-5 günden önce geçmiyor. oluyor bizde arasıra.. doğum gününden sonra ishalle birlikte azdı yine.. geçer napalım...
size de kolay gelsin...

sevgili merve ve burak,
size de nice sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum..

sevgiler
gorki

Sen Gelince dedi ki...

Gorki tekrar teşekkür ediyorum güzel davetin için. Her çok güzeldi bizim tarafımızda:)Yiğit umarım kendini toplamıştır... 1. yaşı kutlu olsun diyorum burdan bir kez daha:)

xxx dedi ki...

yaşınız mutlu olsun..nice sağlıklı uzun yıllardır dilerim yiğite... doğum günü tecrübelerinizi paylaşın bizimle... mayıstada bizim var.. şimdiden ara ara düşünüyorum.. ne güzel bir mutluluktur değil mi.. bir yıl once yoktun ama şimdi varsın.. yazarken bile garip oldum.. annelik beni salya sümük biri yaptı :) sevgiler

mummy dedi ki...

Nice nice mutlu,sağlıklı yıllar yakışıklı Yiğit'e..Tabii ki tüm sevdikleri ve sevenleriyle:))

gezicini dedi ki...

sevgili nilsunun annesi,
geldiğiniz için teşekkür ederiz. bizim tarafımızdan ise doğum günü ve sonraki hafta az ishal, az rahatsız ve de az huzursuz geldi. güzel kızın resimlerde n egüzel çıkmış! ben resim bile çekemedim, varsa Banu ve Sermin'den alacağım..

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili alya'nın annesi,
doğum günü işi zor, hele ki bir yaşında bir bebekle daha da zor. mutlaka yapacağım diyorsan, evde ve çok az kişiyle olmalı. bebek zaten birşey anlamıyor. süresini de bebeğin uyku saatlerini düşünerek ayarlaman lazım. bizim yaptığımız gibi iki gün zor, bebek için de zor anne için de zor oluyor.
o yüzden az, öz düşün derim.
yine de yazışırız...
öptük senin kızı da...
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Zeynep Ece'nin annesi,
sizin de doğum gününüze az kaldı. sağlıkla, mutlulukla ve ailesiyle birlikte güzel günler diliyoruz şimdiden...
sevgiler
gorki