Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Arda'nın doğum günü

Mart 02, 2009

22 Şubat cumartesi öğleden sonra Burcu'nun davetiyle Arda'nın doğum gününe katıldık ( bu arada nerdeyse tüm cumartesi buluşmaları kar altında geçti !?) Yağan tipi gibi kara aldırmadan kırk kat giydirdiğim Yiğit ve ben olay yerine ulaştık. Arda, Mira, Çınar, Selin ve Emre de anneleriyle birlikte aynı şekilde kar buz demeden geldiler. Sırayla bir yaşını kutlayan miniklerden sıra Arda'da idi. Minik sarı şeker diş çıkarma sancılarından doğum gününe az katılabildi. Diğerleri uykularından ve beslenmelerinden vakir buldukça oynadılar, güldüler, eğlendiler. Burcu sağolsun Kuki 'den muhteşem bir pasta siparişi vermiş. Bizimkilerden sıra geldikçe, vakit buldukça anneler olarak yedik, içtik, sohbet ettik. Birlikte oyun oynamaktansa bizimkiler ikili olarak takılmayı tercih ettiler. Sanırım zaman geçtikçe birbirlerine alışıyorlar:-)
Sıradaki bizim ve Çınar'ın doğumgünlerinde buluşmak üzere kar altında çocukları sardık sarmaladık, yollara düştük. Bir cumartesi günü de böyle sona erdi..

önemli bir konu. anneler, evde yoğurt yapmaya devam ediyoruz !

4 yorum:

Naile dedi ki...

Yazın da parklarda buluşursunuz artık :) Ya ben yoğurdu bir türlü tutturamıyorum evde, sen yapıyorsan püf noktalarını paylaşsana bizimle?

Burcu dedi ki...

Görkemcim, bu yoğurt olayı, delinin biri kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamışa benziyor!! detaylı açıklamayı bakanlık da UGKK da KKGM de verdi. Adamlar kendilerini ve insanları riske atacak hiçbirşey yapmazlar. Tersine bu tür tebliğler, kodeksler çıkarırken acaip ince eleyip sık dokuyorlar. Detyalı açıklama için: http://gidabilimi.com/haberler/1-son-haberler/2548-yeni-teblig-yogurttaki-hileleri-onleyecek

Sen Gelince dedi ki...

Hadi bakalım darısı başınıza:) Yaz gelse de şu minnoşları lahana gibi kat kat olmaktan kurtarsak. Nilsu hareketleri kısıtlandığı için hiç hoşlanmıyor. Bu arada yoğurtla ilgili iddialardan haberim yoktu ama ben zaten kendim yapıyorum. Hiç de fena olmuyor hani:)))

gezicini dedi ki...

sevgili naile,
en kısa zamanda bu konu ile ilgili bir yazı yazacağım ,söz. ben makine ile yapıyorum, problem olmuyor.
not yazın genelde biz Bodrum'da oluyoruz. artık bu yaza da kısmet!

sevgili Burcu,
ben zaten genelde ev yoğurdu veya babymix veriyorum, gittiği kadar da evde yapmaya devam. ama diğer yoğurtlara da güvenmemiz lazım.
babam bilir, o da bakanlıktan, sorayım bir.

sevgili özlem,
ben kıştan da Ankara bozkırından da hoşlanmıyorum. yaz gelse, deniz kum güneş ne güzel değil mi?

hepinizin ufaklıklara da selam,sevgiler!
gorki