Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

12.ay doktor kontrolü

Mart 20, 2009

Biraz gecikerek de olsa, 12. ay doktor kontrolümüze gittik. Yiğit'in doğduğu hastanede, Güven hastanesinde Dr. Ogün Kurne'ye gidiyoruz. Yiğit doktor amcanın kapısından girmek istemiyor. Anladı birşeyler olacağını. Hele ki yatıp da muayene olma zamanı geldi mi basıyor çığlıkları. Kilo, boy, genel muayene derken bizimki ağlamaya başladı bile. Normalde sakin olan çocuk, doktor amcayı görünce huy değiştiriyor. Arkasından da genelde aşı geldiğini de biliyor. Ama hemşire ablalar gayet sakin, şarkılar söyleyerek aşı ve kan alma işlemlerini de bitiriyorlar. Böyle bebek dostu hemşirelere biz de teşekkür ediyoruz.


12. ay rutin doktor kontrolü sonrasında kan veriyoruz, ayrıca KKK (Kızamık, kızamıkçık, kabakulak) aşımızı da oluyoruz. Doktorumuz sağlık ocaklarında uygulanan karma aşının Hindistan orijinli olduğunu söylüyor, biz hastanenin elinde bulunan aşılardan yaptırıyoruz. Yiğit bağırıp çığlıklar atıyor. Daha sonra da hıçkırarak ağlamaya başlıyor. Bu karma aşı sonrası ateş ve grip gibi belirtiler de olabiliyormuş.

12. ay notları.
12. ay kilomuz 9.550 gr., boyumuz 75 cm (son ay genelde boya gitmiş gibi) , kafa çapımız 46.9 cm. Son hafta genelde ishal ile geçtiği için fazla kilo alamadığını düşünüyorum. Yiğit 12. ay itibarıyla yatağının kenarına tutunarak yürüyebiliyor, bize göre anlamsız sesler çıkarıyor. 12. ayda altta 2, üstte 4 olmak üzere toplam 6 dişimiz var. Üst ve alt dişleriyle kemirmekten büyük zevk alıyor. Son iki dişin gelişi zor oldu , son haftadaki ishal ve huzursuzluk da bundan olabilir belki. Doktor Ogün amcamız inek sütünü, balı, yumurta beyazını serbest bıraktı. Ayrıca vitamin de almıyoruz. Bundan sonra inek sütüne geçme çalışmaları hızlanacak :-)

12 yorum:

sinem dedi ki...

Aferin Yiğit'e hem aşısını olmuş hem de muaynesini olmuş .Ağlama mı e o kadarcık da olsun annesi:) Biz dr 'a giderken sanki çocukmuş gibi anlatıyoruz herşeyi şimdi muayne olacaksın sonra aşı yapacaklar ...vs diye Zülal bundan mı yoksa başka nedenden midir bilinmez pek ağlamaz ne aşıda nede muaynede belki Yiğit'tede işe yarar bir dahaki sefere bir dene istersen .

Burcu dedi ki...

Yeterince oyuncak yoksa doktor odasında ilgisini çekecek şeyler azsa ve doktor da canını acıtıyorsa o yüzden sevmeyebilir doktor kontrolünü..Çünkü benim bildiğim, tanıdığım Yiğit Paşa, hiç de öyle zır zır ağlayan bir bebek değil tersine çok akıllı uslu bir bebek.. Ayrıca karma aşıyı ben sağlık ocağında yaptırdım, özellikle doktorumuz tavsiye etti tüm aşılarını sağlık ocağında yaptırın diye. Tüm aşılar sağlık ocaklarında soğuk zincir prensibine göre daha iyi korunuyormuş, çünkü sürekli taze aşılar geliyormuş. Zaten sağlık ocaklarının ana görevi aşı olduğu için o kadar da olsun yanii... Ayrıca ateş de yapmaz genellikle dedi, bizde de yapmadı zaten. Ama bebekten bebeğe değişir tabii..

Sen Gelince dedi ki...

Oh maşallah.. Her şeyin iyi olmasına sevindim... Ben de Güven'e gidiyorum ama aşılarını sağlık ocağında vurduruyorum... Burcu'nun söylediği sebepten dolayı...

sib dedi ki...

yiğit benim deyimimle ağır abi:)

gelişimini takip ediyoruz, seni cok seviyoruzz...
:)

Limonlu Turta dedi ki...

Yiğitcim, büyümüş, kocamaaan olmuş. Bilhassa son 2 ayda ne kadar büyüdü dii mi? Aman nazar değmesin, C. Gable gülüşü hiç değişmesin. Valla pek bir özledik sizi. Cumartesiyi iple çekiyoruz. Bal yanaklarından öperiz.
ç. - s.

Merve dedi ki...

Bende saglik ocaginda yaptiriorum butun asilarinii ve aylik kontrollerini de tabii..
Odada hic oyuncak olmamasina ragmen tugra usluca yatioo muayenenin bitmesini beklioo.. Bencee yigitte uslu durur gibi gelioo , o gun huysuzlugu ustunde olabilirr...
Bu son asimizda da hic aglamadi tugra ben genelde asi olurkenn en uzak yere kaciorum duymiim diye ananesi kalio yaninda :)) ama bu sefer cit cikmadii ve ateste yapmadii(yapmaz demislerdi zaten)
Optummm guzell kirpikli minigiii

Nazkız dedi ki...

Selam! Çok utanıyorum çok.. Ben görmeyeli Yiğit dişini çıkarmış, oyun grupları kurmuş ve üstüne üstlük 1. yaşgünü partileri gırla gidiyor.... Yazmasam da unutmadım aklımdasın söz en yakın zamanda gelicem. İyi ki doğdun Yiğit!

gezicini dedi ki...

sevgili sinem,
o kadar ağlama olacak zaten, biz bile aşıya kana zor dayanırken. artık etrafı daha iyi anlıyor, doktora geldiğini de biliyor. acaba ne olacak diye ağlıyor gibi...
evet, mantıklı anlatmak lazım,bir deneyelim...
Zülal'e de sevgiler...

sevgili burcu,
oyuncak gerektiğine ben inanmıyorum. hem o sırada başka birşeyle ilgilenebilecek durumda değil zaten.
ben de daha önce sağlık ocağında aşı yaptırdım, ama doktor önerilerini her zaman dikkate alıyoruz.
Arda paşaya da sevgiler :-)
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili özlem,
herkes istediği yerde aşıyı yaptırabilir tabii. biz bazılarını sağlık ocağında bazılarını Güven'de yaptırdık.
anne baba olarak biz doktoru dinliyoruz.
nilsu'ya sevgiler :-)

sevgili sibel,
ooo seninki adam oldu annesi, biz de takipteyiz. herşeyi sağlıklı olsun inşallah :-)
senin adama sevgiler :-)
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili çiğdem,
senin kızı takipteyiz annesi. yoğurdu nasıl kaşıkladığını da birlikte seyrettik. maşallah çok büyüdü!
not. emanetin bende, en kısa zamanda görüşmek üzere. gecikme için özür dilerim :-(
kızına sevgiler :-)

sevgili merve,
ben de aşı işlerini babasına devrediyorum, ben de dayanamıyorum genelde. bizimki birkaç gün içinde grip benzeri rahatsızlıklar olabilir demişti, dediği gün öyle oldu zaten.
hepimizin çocukları sağlıklı olsunlar, Tuğra'ya sevgiler :-)

gorki

gezicini dedi ki...

sevgili deniz'in annesi,
biz de devamlı takipteyiz, anne ve babana çok geçmiş olsun...
ne zaman istersen bekleriz, çok seviniriz...
Deniz'e kocaman sevgiler :-)
gorki

xxx dedi ki...

maşallah.. herşey yolunda... artık birçok yiyecek serbest , ne güzel.. biz aşıları hep hastanede yaptırıyoruz brtek verem aşısını verem savaşta yaptırmıştık..
sevgiler...bakalım sütü sevecek mi..