Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

diş buğdayı

Şubat 01, 2009

İlk dişimiz 9 ay 18 günlükken kendini göstermişti. Alt sağ ,üst ikinci sağ derken bugünlerde üçüncü dişimiz de alt soldan kendini gösterdi. Biz de daha fazla gecikmeden diş buğdayı seremonimizi yapalım dedik. Diş buğdayımızı yapma işine bir gün önceden başladık. Önceden ıslatılmış buğday, nohut ve fasulye haşlandı, yanında kuruyemişler (incir, üzüm,ceviz,kayısı) ve nar taneleri ile sunuldu. Anneanne ve dede pasta getirdi, babaanne, büyükbaba, halalar ve kuzenler ise çeşitli nefis yemekler yaptılar. Menümüz çok zengin oldu. Soframız su böreği, patates salatası, kıymalı börek, mücver, rus salatası, mercimek köftesi, sosisli kanepeler, yaprak sarması, peynirli kanepeler, mantarlı ve peynirli sigara börekleri, kurabiye ve bol meyvadan oluşuyordu. Yenildi, içildi, yeni çıkan dişlerimizin uzun ömürlü olması, bebeğin hayatının bereketli olması dileklerinde bulunuldu.
Bu yemek içmek faslı sonunda masaya kitap, telefon, kalem, fırça koyduk. Bizimki hiç duraklamadan telefona yöneldi. Bu da telekomünikasyon, iletişim, teknik konularda çalışacağını bize gösteriyormuş :-) Hep beraber bu günü neşe içinde bitirdik. Bizimki bu kadar insanı birarada görmekten şaşırdı, heyecanlandı. Heyecanından uzun zaman da uyuyamadı. Bakalım doğum gününü nasıl gerçekleştirebileceğiz?!

17 yorum:

Limonlu Turta dedi ki...

Gorkicim,
Bebeğinin 8. dişi ve hatta bu aralar yeni dişleri de çıkmak üzere olan bir anne olarak hala diş buğdayı yapamadığımı üzülerek itiraf ediyorum. Ailelerinizle aynı şehirde yaşamanın avantajlarından biri daha işte. Sana bu kadar kalabalığı başarıyla ğırladığın için geçmiş olsun ve gözünaydın diyor, ağır abimizi de tebrik ediyoruz. İkinizi de çok öperiz. Sevgiler...
ç.-s.

Sen Gelince dedi ki...

Gözünaydın:) Umarım Yiğit diğer dişlerini de kolaylıkla çıkarır. Eminim çok güzel bir o kadar da yorucu olmuştur. Ben de cumartesi günü kuzenimin oğlunun diş buğdayındaydım. Hatta son postumda da bunu yazdım. Biz 7. ayda çıkardık ama hala kararsızım bu konuda. Seni tebrik ediyorum:) Bu arada kendi bloğumdan cevap yazdım ama teklifin için burdan da teşekkür etmek istiyorum:))))Sevgiler...

Burcu dedi ki...

Diş buğdayınız hayırlı olsun Görkemcim.. masa muhteşem görünüyor.. Çiğdem mutfak muhabbetlerini açtı, sen böyle fotolar koyuyosun ben de bir türlü rejime başlayamıyorum sayenizde!! :)

banushka dedi ki...

Gorki'cim hayırlı olsun yeni dişiniz... Ve diş buğdayınız... Masanız muhteşem gözüküyor.
Diş buğdayını yapmayı çok istiyorum ama bir kısmet olmadı. Aylardır bizimkiler soruyor "yok bu hafta değil haftaya" "artık doğumgününden sonraya" diye geçiştiriyorum. Cenk okula başlamadan yapasın herhalde diye dalga geçiyor :)

Oz dedi ki...

Hayırlı olsun!
Bu arada masadaki herşey nefis gözüküyor! Öptük sizi!

Kıvır Anniş dedi ki...

Sevgili gorki,hayırlı uğurlu olsun diş buğdayınız.Epey hazırlık yapmışsın.ama muhteşem görünüyor.Tekrar hayırlı uğurlu olsun. :)

Kutalmis dedi ki...

oh bee.. masaya bak. biz gurbet ellerde baklava, borek hayalleri kuralim, siz oralarda goturun bakalim.. Yegenimin ilk disi hepimize hayirli olsun, daha nice nice dislere hep beraber ..

gezicini dedi ki...

sevgili Çiğdem,
oo siz çok ilerdesiniz, demek 8. diş! tebrikler! demek ki artık herşeyi yiyebiliyor annesi.. senin gibi hamaratlı annesi olduğu için şanslı..
eğer burada yapacak olursan, buğday konusunda tecrübelerimi anlatabilirim :-)
prenses iyidir inşallah...
sevgiler

sevgili Nilsu'nun annesi,
siz de yapın diş buğdayı. akrabalardan rica edersin, herkes gelirken tek birşey getirse yeter zaten. bizim masa doldu taştı :-)
rica ederim, seninle de tanışmak isterim..
kızını öp bizim için...

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Burcu,
inan o sofra için tüm haftasonu uğraştık. sağolsun hala, anneanne, babaanne herkes birşey getirdi. çok çok bereketli bir sofra oldu. rejim konusunda öncelikle ben varım :-)
Arda'ya öpücükler...

sevgili Banu,
inan çağrılacak kişi sayısına bağlı. bizim özellikle Yiğit'in baba tarafı çok kişi olduğu için ancak eve sığabildik. doğum günü konusuna nasıl geleceğiz hiç bilmiyorum :-) sen de ne zaman uygun olursan o zamana artık..
yolculuk yazılarını bekliyorum!
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Özlem,
sizin de diş buğdayınızı görmek ne güzel olur.. biraz sabır gerekiyor şimdi, zamanla herşey daha iyi olacak!
öperiz seni ve kızını...

sevgili Toprak ve annesi,
zor iş cidden. tüm haftasonu nerdeyse hazırlık ve sonrası temizlik ile geçti nerdeyse. babası çok yardım etti ama o da benden çok yoruldu. artık doğum günü için prova yapmış gibi olduk.
sizi de öpüyoruz kocaman

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Kurt dayı,
annem sizin de gelmenizi çok isterdi. artık doğum günüme bekliyoruz. siz olmadan sofra eksik kaldı zaten. dayım nerde diye sordum durdum :-(
msn ile görüştük ama yine de keşke burada olsaydınız.. yaza artık...
seni bekleyen yeğenin
Yiğit

Naile dedi ki...

Vauvvv ne çok çeşit var bu sofrada iştahımı kabarttı :) Ben daha bizim diş buğdayının fotolarına erişim sağlayamadım böylece zaman aşımını uğramaktan blogda gösterime dahil olamadı.

gezicini dedi ki...

sevgili Naile,
geç olsun güç olmasın. yayınla nolcak ki, dükkan senin. bakarız biz de...
öptük sizi ..
sevgiler
gorki

Merve dedi ki...

kitap, telefon, kalem, firca olayini cok begendimmm:))))
Digerlerini secseydi ne anlama geliomusss merak ettim dooorusuu??;)
Bu arada bizim de 7. Disimiz cikmis olmasina ragmen yapmadikkk,, ama su sofrayi gorunce insanin yapasi gelioooo :))))))

Nice saglikli dislereeeeee..

gezicini dedi ki...

sevgili merve,
geç cevap yazabildiğim için kusura bakma lütfen. her bir ürünün farklı anlamı varmış. mesela makas terzi olacakmış gibi. sembolik sadece.
sizin de dişleriniz hayırlı olsun!
sevgiler
yiğit

elfeyp dedi ki...

Elim sende!!
Ödüllendin!!!

gezicini dedi ki...

sevgili elfeyp,
en büyük ödül sana gidiyor zaten, anne ve müstakbel anne! tebrikler!
sevgiler
gorki