Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

arkadaşlarla buluşma

Ocak 01, 2009

2008 yılında doğan diğer arkadaşlarımızla birlikteyiz. Arda, Mira, Selin, Çınar ve ben annelerimiz sayesinde zarif evsahibimiz Burcu ve tatlı Arda'nın evinde biraraya geldik. Arda kocaman bir çocuk olmuş. Yine yedi, içti, sıcak, soğuk, terledi, üşüdü, uykusu geldi, ağladı, bağırdı diye arkamızda koşan annelerimizle birlikte oyunlar oynadık, birbirimizi inceledik. Oyuncaklarımızla oynadık, saçlarımızı çekiştirdik, yedik içtik. Giderek büyüyor, etrafın farkına varıyoruz. Çınar'ın annesi Sermin anlattığı hikayeler ile yine bizi büyüledi. Mira'nın annesi Banu ise yılbaşı hediyelerimizi unutmamıştı. Oyun gurubumuz hızla büyüyor, yakında ilk doğumgünleri heyecanı hepimizi saracak...
Hava çok soğuk, Ankara -5 / -7 derece ile ayaz günlerini yaşıyor. Sarıp sarmalanıp dışarı çıkıyoruz. Kazak, mont, çorap, ayakkabı, şapka derken Yiğit bağırmaya başlıyor. Yılbaşı gecesi de aynı şekilde sarıp sarmalanıp dışarı çıkıyor, anneanne-dede evine yılbaşı hindisi yemeye gidiyoruz. Yiyip içiyor, hindinin tadına bakıyor, memnun mesut eve dönüyoruz. 2009 yılından hepimiz için, sağlık, mutluluk ve güzel günler diliyoruz. Havalar biraz ısınsa ne güzel olacak!

yeni yıl

Aralık 28, 2008

İnanmak zor bir yılın daha sona erdiğine. 2008 yılında inanılmaz değişimler oldu hayatımızda. Soğuk bir Mart günü sabahı Yiğit katıldı aramıza. O gün hastanenin penceresinden baktığımda yağmur yağdığını hatırlıyorum . Biz iki gece kaldık hastanede, minik yenidoğanYiğit ise 10 gün. Adına doğuma kadar karar verememiştik, hastane odasında birdenbire Yiğit olmasına karar verdik. Biz eve geldik, sonra her gün hastaneye gelip kuvözdeki minik bebeğimizi izledik. O çok güçlü idi, solunumu, kan değerleri normale dönene kadar bekledik. Beklenenden 3 hafta erken gelmişti. Bu yüzden kilosu da düşüktü. Ben açım, beni doyurun diye bas bas bağırıyordu, biberona alıştı hemen. Biberon sonrası anne sütü emmek istemedi bir türlü. Yeni anneler için ne kadar zor bir durum...
Eve geldikten sonraki özellikle ilk 3 ay çok özen gösterdik, babası, anneannesi ve ben. Ben bebek bakımı konusunda çok acemiydim, altını nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyordum. İlk 3 ay, sonra 6 ay derken, şimdi 9.5 aylık olduk bile. İlk yaşına 2.5 ay kaldı, nasıl geçti bu zaman anlamak zor.

2009 yılını, ilk doğumgününü, özellikle de yürümeni özlemle, merakla bekliyoruz. Tüm bebekler aileleri ile sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirsinler!

okuma konusu. ebeveynler, özgüveni için, bebeğinizle temas edin !