Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

melamin

Aralık 12, 2008

Melamin maddesi devamlı olarak aklımı kurcalıyor. Devamlı okuyorum, araştırıyorum. Nerde bulunur, bebek mamalarındaki durum nedir? Benim gibi bebeğe mama veren veya vermek zorunda kalan annelerin de sanıyorum akıllarında devamlı bir soru işareti var.

Yiğit erken doğdu, 10 gün hastanede kuvözde kaldı. Bu süre içinde maalesef biberonla beslendi ve bir daha anne sütü almak istemedi. Ben devamlı olarak pompa ile sağarak verdim. O da bir yere kadar gitti. 2 aydan sonra mamaya geçmek zorunda kaldık. Biraz Aptamil sonra Bebelac denedik. Bizimki bebelac mamayı sevdi, rahat uyudu. Ama yine de içim rahat değil. Verdiğim yoğurdu Pınar günlük inek sütü ile mayaladığımı düşünerek Pınar ürünlerini araştırdım. Pınarın 6 ay üzeri bebekler için İlk Adım devam sütü var. Onu ara sıra veriyorum ama tadını çok sevmiyor gibi. Bazen de hazmı zor oluyor.

Bu konu biz 1 yaşına gelip de inek sütüne başlayana kadar beni devamlı huzursuz edecek. Bebeklerine mama veren veya vermek zorunda kalan anneler konuyla ilgili bilgilerini yazarlarsa çok sevinirim...

okuma konusu. bebek mamalarında melamin korkusu.