Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

bebekle yolculuk

Ekim 22, 2008

Bebekleriyle uçak yolculuğu yapacak olanlara ufak tavsiyelerim olacak. Biz 7 ay içinde 4 defa Ankara - Bodrum uçuşu yaptık. Bebek ile uçak hem çok rahat hem de zor bir deneyim olabiliyor. Ama yine de siz öncelikle doktorunuza danışın.
Öncelikle mümkünse uçuş saatinden en az bir saat önce alanda olun. Check in sırasında bebekle olduğunuzu belirterek yanınızdaki koltuğu boş isteyin. Rahat girip çıkabileceğiniz bir yerde oturun. Erken alanda olun, hem panik yaşamayın, hem de bebeğin altını değiştirecek zamanınız olsun. Uçakta bebekle yerinizde alt değiştirmek zor olur. Bebek uçuş saatinde çok aç da olmasın çok tok da. Kalkış ve iniş sırasında bebeğin kulaklarını basınçtan korumak gerekiyor. Ya emzirin ya biberon verin ya da emzik. Biz biberon ve emzikle idare ettik genelde. Ama ben küçük bebekleri olanları izledim, genelde anneler emziriyorlar veya ağzında devamlı emzik oluyor. Bebeği fazla giydirmeyin, bunaltmayın. Üzerindeki klimayı kapatın. Bebeğin başını koruyun, şapka veya kapşonlu mont olabilir. Yanınıza bebeğin sevdiği oyuncaklardan alın, canı sıkılmasın. Bizim yolculuklar toplam 1 saat sürüyordu, bazen çok ağladı, bazen uyudu, bazen de etrafı seyretti.
Pegasus ile 0-2 yaş arası bebekler 10 YTL ödeyerek kucakta yolculuk yapıyor. Diğer havayollarının uygulaması nasıl bilmiyorum. Bebek için bagaj hakkınız yok. Ama en önemlisi bebek arabası ( puset veya ana kucağı) ücretsiz olarak taşınıyor. Eğer bebek araabasını yanınıza alırsanız uçak kapısına kadar götürüyorsunuz, çıkışta kapıda arabanız size teslim ediliyor. Özellikle bebekle yalnız yolculuk yapan anneler için büyük kolaylık. Ben kendi düşüncelerimi ve gözlemlerimi yazdım, sizin deneyimleriniz daha farklı olabilir.

Not. Bugün sabah Güven hastanesinde Doktor Ogün Kurne'ye muayeneye olduk. Burun deliklerimiz halen tıkalı. Yine deniz suyuna devam, ayrıca Asist adında bir şurup aldık. Sabah akşam kullanacağız. Bir hafta sonra da muayeneye gideceğiz. 7 ay 1 haftalık kilomuz 8 kg., boyumuz 68 cm.