Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 9 aylık

Aralık 15, 2008

Hava soğudu, her gün dışarı çıkamıyoruz. Evde Yiğit için oynayacak birşeyler bulmak kolay olmuyor. Anneannesi ve babası oyun konusunda daha cesaretliler. Yerde oyun oynuyoruz, yatakta yuvarlanıyoruz, mama sandalyesinde oturuyoruz, kucakta dolaşıyoruz, oyunlar oyunuyoruz. Algısı açık, seslere karşı çok meraklı. Çeşit çeşit oyuncaklarımız, küplerimiz var. Ama hepsinden sıkılıyor, bir süre sonra bağırmaya başlıyor. Tekrar ne yapsak diye düşünüyorum bazen de bulamıyorum :-)

9. ay notları. bu ay doktora gitmedik , aksine bir durum olmazsa gelecek ay gideriz diye düşünüyorum. Henüz dişimiz yok, emeklemiyoruz, oturabiliyor ve biryere dayanarak ayakta durabiliyoruz. Yiğit ismine dönerek bakıyor, çak yapıyor, cee oynarken bizim elimizi çekebiliyor. En çok sevdiği ise sırtüstü yatarken yatak korkuluğuna tekmeler atmak. Tahmini kilomuz 9'a yakın.

ek bilgi. ben mother&baby dergisine abone oldum, aylık bebek dergilerinin içinde bence en iyisi. özellikle hamile olan ve yeni anneler için iyi bir başvuru kaynağı.

7 yorum:

Burcu dedi ki...

9. ayınız kutlu olsun Görkemcim... Aynen ben de artık Ardayı evde oyalamakta çok zorluk çekiyorum. Dışarıya çıkmak istiyor ama havalar böyleyken ben istemiyorum, korkuyorum. Napıcaz bakalım...

gezicini dedi ki...

sevgili Burcu,
teşekkürler.. evde oturup duruyoruz işte. ha güneş çıktı ha soğuk derken günler geçip gidiyor.. baharı bekliyoruz....
sevgiler
gorki

Limonlu Turta dedi ki...

Gorkicim, ben de kutlarım. Halen Ist.'dayım. Bugün bebek oyunları adlı bir kitap aldım. 0-12 ay bebeklerine yönelik ve içinde 9-12 ay grubu için 70 tane oyun var. Elbette aralarında artık bizim bebekleri kesmeyecek çok basit şeyler de var. Şöyle bir göz attım, yaklaşık 40-45 tanesi evde oynanabilir ve gayet güzel. Montessori'ye de yakın. Ben yarın blogumda bir kaç güzel oyunu örnek diye yazacağım, bir bak istersen. Hoşuna giderse Ank.'ya dönünce (19'unda)kitabın o bölümünü fotokopi yapabilirim.

Sermin dedi ki...

Kutluyorum 9.ayınızı. Artık istekleri olan bireylerle yaşıyoruz aynı evin içinde. zor ama keyifli bir dönem başladı ne güzel

gezicini dedi ki...

sevgili Çiğdem,
artık oyun bulamıyorum, nasıl ne yapsam diye dönüp duruyorum. benim işime çok yarar bu bilgi. teşekkür ederim.

öp senin kızı yerime..

sevgili Sermin,
sizin de 9. ayınız kutlu olsun. artık bir yaşına ne kaldı şurada? daha dişimiz bile yok ama olsun!

öptüm senin oğlanı...

sevgiler
gorki

yeliz dedi ki...

maşşallah, zaman ne kadar çabuk geçiyor, bir de bakmışsın yiğit 1 yaşında olmuş bile:) mother baby dergisini ben de beğendim, abone olmayı planlıyorum, hem hediye de veriyormuş.

gezicini dedi ki...

sevgili yeliz,
sana da sağlıklı güzel bir çocuk diliyoruz. en kısa zamanda iyi haberlerini duymak üzere..
sevgiler
gorki