Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

melamin

Aralık 12, 2008

Melamin maddesi devamlı olarak aklımı kurcalıyor. Devamlı okuyorum, araştırıyorum. Nerde bulunur, bebek mamalarındaki durum nedir? Benim gibi bebeğe mama veren veya vermek zorunda kalan annelerin de sanıyorum akıllarında devamlı bir soru işareti var.

Yiğit erken doğdu, 10 gün hastanede kuvözde kaldı. Bu süre içinde maalesef biberonla beslendi ve bir daha anne sütü almak istemedi. Ben devamlı olarak pompa ile sağarak verdim. O da bir yere kadar gitti. 2 aydan sonra mamaya geçmek zorunda kaldık. Biraz Aptamil sonra Bebelac denedik. Bizimki bebelac mamayı sevdi, rahat uyudu. Ama yine de içim rahat değil. Verdiğim yoğurdu Pınar günlük inek sütü ile mayaladığımı düşünerek Pınar ürünlerini araştırdım. Pınarın 6 ay üzeri bebekler için İlk Adım devam sütü var. Onu ara sıra veriyorum ama tadını çok sevmiyor gibi. Bazen de hazmı zor oluyor.

Bu konu biz 1 yaşına gelip de inek sütüne başlayana kadar beni devamlı huzursuz edecek. Bebeklerine mama veren veya vermek zorunda kalan anneler konuyla ilgili bilgilerini yazarlarsa çok sevinirim...

okuma konusu. bebek mamalarında melamin korkusu.


4 yorum:

Naile dedi ki...

Görkem ben de ilk günden itibaren maalesef mama kullananlardanım. Erdem ilk doğduğunda küvözde yatmadı ama benim de sütüm gelmedi. Mecburen mama da verdik, kaşıkla verin dediler biz yanlış yaptık ve biberonla verdik. Ondan sonra memeye alıştırana kadar canım çıktı. Sonra alıştı ama mama+meme ile devam edebildik çünkü herzaman kabul etmedi sütüm de çok artmadı ve 3.5 o şekilde devam ettik. 3.5 aylıkken bıraktı, 2 hafta pompa ile çektim ama çok yapamadığımdan süt azaldı gitti. Ek gıdaya geçtikten sonra da biberonu bıraktı ancak uyuduğu sırada içiyor. Ben de süte geçeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum. Doğduğunda aptamil verdik gaz sancımız çok olduğundan bir ara (1-2 ay) bebelac verdik. Onda kilo artışı az olunca geri aptamile döndük. Aslında ben hep sma gold vermek istedim, nedense birtürlü kısmet olmadı, hatta bikeresinde aldığımız halde geri iade ettik (doktorumuz bebelac almiron verin, onda şeker yok anne sütünü bırakmaz demişti onla değişmiştik. ama aptamilin tadını bildiğinden sevmedi geri aptamil aldık). Kokusunu ben bile sevmiyorum mamaların birdaha doğurursam anne sütü için daha tecrübeliyim, elimden gelen herşeyi yapacağım.

Burcu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Burcu dedi ki...

Naile gibi benim de sütüm çok geç ve az geldi. Biberonla mama verdiler. ne biliyim kimse biberona alışmasın demedi bana ben de düşünemedim kafa bi milyondu!! Biberona alıştı oğlum, emiyordu aslında beni de aralarda daha doğrusu emeye çalışıyordu çünkü göğüs ucum emebileceği nitelikte değildi. kalkanı da kabul etmedi. Başımda anne sütü çok öenmli hastalıktan kurtulmaz yoksa bebek diye kafamı ütüleyenler, lohusa depresyonuyla ve bir türlü artmayan sütle de birleşince, çareyi profesyonel birpompa kirala yıp sağarak süt verekte buldum. Hedefim 3 ay anne sütü vermekti. Beni çevremdeki baskıcılar o kadar stres yapmıştı ki anne sütü vermezse "kötü anne" olacaktım!!!!! Bu gerginlikle tam 7 ay (4 ayı sadece anne stü olarak) anne sütü verdim oğluma, sonra da beni bu o kadar yormuştu ki, 2,5 saatte bir 40ar dk süren süt sağma işlemi gece gündüz psikolojimi öyle bozmuştu ki, sütüm hala çıkmaya devam etmesine rağmen kestim vermeyi. Şimdi yapar mıyım??? Hayır çünkü anne sütünün daha sağlıklı yaptığı falan palavra! ben 3 ay emmişim Allaha şükür turp gibiyim. Eşim 3 yaşına kadar emmiş, her an hasta!!! Boşuna psikolojimin bozulduğuyla kalmışım meğer... Melamin konusunda da diyeceğim zaten Çin mallarına güvenmem. ha diğerlerinde yok mudur?? belki.. Bildiğin, güvendiğin markadan şaşmıycaksın derim.ucuz malın yahnisi kötü olur misali.. Ki bu melamin denen madde sadece sütte olacak diye birşey de denemez maalesef...

gezicini dedi ki...

sevgili naile,
sevgili burcu,
evet demek ki mama veren anneler olarak problemlerimiz devam ediyor. ne yaparsam yapayım kendimi suçlu hissediyorum. halbuki ilk 10 günde bizim ufaklık biberona alışmıştı bile. bir de düşük ağırlıklı olduğu için (2 kg)fazla zorlamadan hemen kilo alması gerekiyordu. şöyle veya böyle biberona alıştı işte. ben de biliyorum ilk 6 ay sadece anne sütü diye ma demek ki herkes için mümkün olamıyor. şimdi biran önce inek sütüne geçme konusunda acele ediyorum. bir yaşından önce ufaktan alıştırmalara başlarım diye düşünüyorum, bakalım artık duruma göre. biberon devam ettiği için gaz sancıları da devam ediyor. ek gıdalar konusunda Allaha çok şükür problem yaşamadık. yoğurt dahil herşeyi isteyerek yiyoruz. inşallah böyle devam eder.
hepimize kolay gelsi arkadaşlar.
yazdığınız için teşekkür ederim.
sevgiler
gorki