Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 8 aylık

Kasım 13, 2008

Hayat ne kadar hızlı devam ediyor. Yiğit hızla büyümeye devam ediyor. Artık daha rahat oturuyor, oyuncaklarla oynuyor. Emekleme yolunda bir çabamız yok, bazen de destekle ayağa kalkıyoruz. Anneye benzer bir ses çıkarıyor, bazen de bir oyuncağa kahkahalarla gülüyor. Babası ile elini uzatarak çak yapıyorlar.

Diş konusunda bir gelişme yok, ama uyku problemimiz devam ediyor. Aklımıza gelen tüm yöntemlerle uzun uyuması için çalışıyoruz. (Banyo, bitki çayı, müzik gibi) .Dün gece 3 gibi yanına gittiğimde uyanmıştı. Tekrar uyuyana kadar 1 saat geçti. Bu çocuk yakın zamana kadar 5-6 saat kesintisiz uyurdu. Diş çıkarma huzursuzluğu olabilir ama bir ihtimal de odasında yalnız yatmaktan korkuyor bence. Bilemiyorum belki de doğru değildir. Ama doktorun bana söylediği bilgi doğrultusunda bebeğin odasını 2 ay civarında ayırmıştık. Şimdiye kadar da bir problem olmamıştı. Bakalım, bekleyip göreceğiz!

ek bilgi. Prof. Dr. Hilal Mocan'dan bebek bakımı bilgileri, önemli !


6 yorum:

Eren Derin dedi ki...

Yeni ayiniz hayirli olsun.. Daha nice aylara :)))
Ben uyku´problemini cikacak olan dislere bagliyorum.. az kaldi geliyorlar ;)
sevgiler

dgül dedi ki...

Görkem'ciğim, bebek için hem olası fiziki problemler, hem de ruhsal yönden, ilk 1 yıl boyunca anne baba ile aynı odada, ama ayrı yatakta uyuması önerilir aslında. Kendi tecrübelerimden de, bu olayın, bir çok tehlikeyi uzakta tuttuğunu bilirim. Bunu deneyebilirsiniz bence, kendi yatağıyla loş bir gece lambası eşliğinde aynı odaya alıp, gece uyandığında, sen de uyansan bile, ona farkettirmeden (hatta mızıldansa bile) izleyebilirsin. Uyanma saatleri, öğrenilerek alışkanlığa dönüşebiliyor bu aylarda, bu yüzden siz ne kadar tepkisiz (uyuyor rolünde) kalırsanız, o kadar çabuk kurtulabilir bu alışkanlığından henüz çok da yerleşmeden diye düşünüyorum. (Tabii tahmini olasılıklara doğrultusunda bu önerilerim.) Büyüyecek böyle böyle annesi, maşallah hızla büyüyor zaten, az kaldı zorluklar, birazcık daha sabır...
Sevgilerimle...

Burcu dedi ki...

8. ayınız kutlu olsun Görkecim, bence de huzursuzluğu dişelerdendir. Bizde de aynı problem var aylardır. Üst dişlerimizi çıkaramadık bir türlü.. Geçecek elbet...

Sermin dedi ki...

Hayırlı olsun Görkem. Calgel sürüp yatırmayı denedin mi? biz bu gece öyle denedik tesadüf mü bilmiyorum daha iyi uyudu

gezicini dedi ki...

sevgili eren derin,
ben artık neye baglamak gerekir bilmiyorum.. uykusuzum, uykusuz...

sevgili dgul,
biz de her turlü yontemi deniyoruz. zaten Bodrum'da aylar boyunca benim yanımdaki yatakta uyumustu. ama bebekle aynı odada olunca her nefes alısında ben uyanıyorum. her saga sola donmesini duyuyorum. yani benim uyku komple sıfır oluyor. ben (en azından simdilik) kendi odasına devam etmek istiyorum. kendi odasını yeniden duzenledik, hem ısık acık bırakıyoruz. bakalım ne zaman eski haline döner?
bilgiler icin tekrar tesekkür ederim, inan hepsini dikkatle okuyorum...
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili burcu,
eger bu is diş ise her diş çıkarmada böyle mi olacak? zor geceler bizi bekliyor desene...
size de kolay gelsin...

sevgili sermin,
senin önerini de dikkate aldım, calgel sürdüm, sanki biraz daha iyi uyudu gibi. ama gece uyanmaları devam ediyor...
bakalım sabır diyoruz...
sevgiler
gorki