Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

yeni beceriler

Kasım 05, 2008

Bugünlerde mızıldanıyorum, uykularım düzensiz.Annemle babam diş mi geliyor acaba diye merakla beklemede. Oturabiliyorum, daha uzun zaman desteksiz olarak oturabiliyorum. Bazen de yatağımın kenarından ayaklarımı dışarıya sarkıtıp oturuyorum. Annem dış dünyayı daha çok algıladığımı söylüyor, olayların ve kişilerin farkındayım artık .Kendimi birşeylere tutunarak devamlı öne çekmeye çalışıyorum.
Emeklemiyorum, annem de merakla beklemede. Hiiiç öyle bir niyetim yok, gayet rahatım ben böyle. Belki de hiç emeklemeden yürüyecekmişim. Bu arada yeni kelimelerim de var, her ne kadar söylediklerim anlaşılmasa da. Annem benim su istediğimi anlamıyor mesela, kendisi pek su içmediğinden herhalde.
8. aya yaklaşırken pnömokok aşısının 3. sünü dün olduk. Dünden meri bir huzursuzluk, uykusuzluk var. Aşı olurken bir bağırdım, tüm hastane sesimle inledi ! Kilom 8.250 olmuş, doktor amca iyi dedi.
Yemeklerle aram pek hoş değil şu aralar. Nazar değdirdik galiba diyor annem. Sebze çorbalarından hoşlanmıyorum, yoğurt ve meyva şu aralar favorim. Anneme söylesem bana güzel muhallebi yapar mı acaba? Yemem lazım, büyümem lazım. İlk doğumgünüme ne kaldı şurada?

bilgi için. pnömokok nedir, ne değildir ?


12 yorum:

yaban dedi ki...

murrr... tombiş yanakları var annesi, hiç de yemek seçermiş gibi görünmüyor buradan. Maaşallah...

Dilerim huzursuzluğu da çabucak geçer.

O güzel yanaklardan öperim.

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Gezicini,

Yigit fotograf harika - seker :)

Esim dedi: Suleyman - "maşallah" yaz lutfen...

Yogurt ve meyve benim de favorim.. Ama Turkiye'de yogurt cok daha guzel. Yigit biliyor.

I'm sure he will crawl and even run soon, then you will be tired of running after him :)

Kanada'dan herkes cok selam.

En mutlu gunler,

Suleyman ve Ben

Burcu dedi ki...

Tembel bunlar Görkemcim. Arda da emeklemediği gibi, emeklesin diye yüzüstü koyduğumda anında dönüp yatıyor :) neyse bugünlerin kıymeti bilelim bence yürümeye başladıklarında da yatırmaya, oturtmaya çalışcaz!!

Naile dedi ki...

Annesi bazı dönemlerde nedense yemek yemek istemiyorlar inşallah kısa sürede geçer de senin yüzel mamalarından, çorbalarından içer Yiğitcik. Bu arada evet doğum günümüze az kaldı ben de çok heyecanlıyım!

gezicini dedi ki...

sevgili yaban,
zor meslek bu annelik , ama hersey deger.. darısı basına insallah!
biz de öpüyoruz teyzemizi...

sevgili suleyman,
sagolasın! mesajını gormek ne güzel! biz de disleri beklemedeyiz, bakalım bu huzursuz günler ne zamana gecer?
sevgiler

gezicini dedi ki...

sevgili burcu,
bizimki emeklemiyor diye dert ediyorum ama demek ki bu nesil böyle. ay dişimiz yok diye dert ediyoruz , gelince de baska seyleri dert ederiz. ne cok seyi dert ediyoruz degil mi?
öpüyoruz cok..

sevgili naile,
inanılmaz ama zaman hızla akıp geciyor. sizin mesajlarınızı, sayfalarınızı okuyunca insan yalnız olmadığını hissediyor, teşekkür ederim!
sevgiler
gorki

Eren Derin dedi ki...

Yemek konusunda diyorum ya "Gurme"lik yapiyorlar diye. Degisik seyler yemeyi istemesi yok normal. Artik yavas yavas tadina variyor hayatin ;)) Bence kendini öne dogru cekmesi emeklemeye baslangic. Gerci TV'de bir belgesel izlemistim. O kadar emekleme cesidi var ki: Bir cocuk poposunun üzerinde zipliyor, digeri de dönerek emekliyordu..
Sevgiler ;)

Sermin dedi ki...

Yiğit ve Çınar hemen hemen hep aynı zamanlarda aynı şeyleri yapıyorlar. ben de emeklemesini çok isityorum bayılırım emekkleyen çocuğa. şu aralar emekler gibi koyunca duruyor önceden aatardı kendin. ama sadece öylece duruyor gerisi tık.
bir bakarsın birden emeklemişler ya da yürümüşler.

dgül dedi ki...

Yiğit'ciğim, mamaları güzel güzel ye, anneciği de üzme ki, o pembe yanacıkların solmasın, Demet Teyzen de buralardan seni öpme hayalleri kurmaktan vazgeçmesin...
Emekleme konusunda ise hiç acele etme bence, anneciğinin şimdi "hadi, hadi" dediğine aldanma, sen faaliyete başladığında da, "düşeceksin", "yerinde hiç durmuyorsun" gibi telaşelere başlayacak. Sen uyurken çaktırmadan öptüm gıdından, anneciğine de çok sevgilerimi ilet lütfen...

banushka dedi ki...

hiç ama hiç heves etmeyin aman emeklese diye... nasıl olsa emekleyecek veya emeklemeden alkacak ayağa...
herkes aynı şeyi söylüyordur, gerçekten tadını çıkart bu günlerin. ben bu aralar 5 dakika gögüsümde yatırabilmek için neler vermezdim...

gezicini dedi ki...

sevgili eren derin,
ne yedirecegim konusu ciddi bir kriz seklinde artık. ne yesek diye her hafta menu yapmak gerekiyor sanırım.
emeklemeyi bıraktık bakalım ne yapacak?
sevgiler

sevgili sermin,
nerdeyse aynı seyleri yapıyorlar degil mi? bir bakmısız yürümeye başlamışlar... beklemedeyiz di mi?
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili demet teyze,
siz uyur pozuma bakmayın, bugünlerde uyku problem haline geldi. o güzel uyuyan cocuk gitti, yerine yatagına konar konmaz cıglıklar atan bir baska cocuk geldi. bir sonraki yazının konusu bu olacak herhalde.
ellerinden öperim... bizi ihmal etme!
sevgiler

sevgili banu,
haklısın evet. ben de uykusuzluktan günleri geceleri karıstırmaya basladım artık. insallah hersey zamanla düzelir.
öp seninkini yanagından...
sevgiler
gorki