Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

düzensiz uyku

Kasım 08, 2008

Uykuda yoğun bir düzensizlik durumundayız. Tahminen 4-5 günden beri uykuda bir değişiklik oldu. Bu zamana kadar oldukça düzenli uykusu olan Yiğit şimdi uykuya direniyor gibi. 6. aydan itibaren gece 21.00 gibi yatıp birkaç uyanma ile sabah 5-6 aya kadar uyuyan çocuk şimdi uyumamak için sanki savaşıyor. Yedik içtik, gazımız yok, altımız temiz diyoruz, uyutuyoruz ama tam yatağa koyarken çığlıklar atmaya başlıyor. Şimdiye kadar rahatlıkla kucağımda uyuyan çocuk bunu reddediyor. Farklı yöntemler deniyoruz, pusette , ayakta, sallanan koltukta sallamak gibi. Tam uyudu derken yeniden uyanıyor. Gündüz uykuları da fazla değil ama gündüz uykusunu azaltmak mı lazım acaba? Dün gece babasıyla oynarken uyuya kalmış, yerine koyduk, saat 21.00 gibi yeniden uyandı. Karnını doyurdum, dizimde yastıkla uyuttum. Yerine koyarken bizimki başladı yeniden çığlıklar atmaya. Yeniden uyuttuk. Bu sefer saat 5.00 'te çığlık atarak uyandı.
Okuduklarıma göre 6-9 aylık bebeklerin ortalama 14 saat uyuması gerekiyormuş. 6. aydan itibaren gece ortalama 10 saat uyuyan çocuk birden çok az uyumaya başladı. Hasta gibi gözükmüyor , ateş filan da yok ama dün de yediklerini kusmuştu. Bu son doz pnömokok aşısından mıdır acaba diyorum, düzelecek diye umuyorum, sabırla bekliyoruz...

8 yorum:

huysuz dedi ki...

aynı haller efe'de tam 5,5 aylıkken başladı, hala da devam ediyor. umarım çabuk aşarsınız siz bu durumları.

bir de yiğit'in acayip tatlı bir suratı var, maaşallah :)

gezicini dedi ki...

aman hala devam mı ediyor? yahu ben uykusuzluktan perisan durumdayım, aylarca sürerse halim nice olur?
sagolasın teyzesi, size de masallah!

sevgiler
gorki

Deniz dedi ki...

Diş çıkartmaya başlıyor olabilir. Bazen çok sancılı, bazen kolay oluyor. Çığlıklar da belki rüya gördüğü içindir, rüyasında oyuncaklarına uzanamıyordur :) Aşının etkisi deolabiliyor ama birkaç gün sürmez sanki. Geçmiş olsun.

yaban dedi ki...

Geçmiş olsun Yiğit'e. Umarım tez zamanda eski düzenine kavuşur.

Burcu dedi ki...

Geçecek annesi sabret biraz daha. Onun derdi daha büyük şimdi, diş çıkarıyor olabilir, kolay mı o dişleri çıkarmak... Sabır...

gezicini dedi ki...

sevgili deniz,
ben de diş diyorum ama günler geçti halen gelen giden yok. aşı ile ilgili başka bir teorim var. bu son aşıdan çok korktu ve çok bağırdı. sanki algılama düzeyi farklılaştı. korktuğu için yatmak istemiyor gibi bir düşüncem var, belki uyduruyorum. ama naparsam(naparsak) yapalım uyumuyor. sallama, ninni, pış pış, müzik, vesaire hepsini denedim. biryerde bir problem var ama ne?
sevgier

sevgili yaban,
çok zor cidden. insan kendi bebeğini böylesine sevdiği için herşeyi deniyor. ama benim uykusuzluğu tahammülüm de sıfır. tam artık herşey yolunda iyi uyuyor derken, hooop değiş tonton!
inşallah tez zamanda eski uykumuza sağlıkla kavuşuruz...
sevgiler

sevgili burcu,
internetten dişle ilgili tüm bilgileri okudum. eline sulu dişlik veriyorum kemirmesi için. ama salya fazla değil, ateş yok, ishal yok. dişlerin yerlerinde minik beyazlıklar var sadece.

dün gece de sallanan koltukta uyudu, yatağa ancak gece yarısı uyku derinleşince koyduk. gece yarısı 3 gibi uyandı, tekrar uyuttum. sonra sabah 5 den itibaren yine çığlıklar atmaya başladı. sonra da uyumadı. yatağa konulmayı ve klasik metodlarla uyutulmayı reddediyor. aklıma gelen herşeyi deniyorum ama ben de uykusuzluktan yorgun düşüyorum. annem gelip yemek de yapmasa açız.

herkese tek tek teşekkürler..
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

Bizde aynı durumdayız ama ben artık dilerden umudumu kestim. çıkmayacaklar sanırım ya da 32 si birden çıkacak.

gezicini dedi ki...

ben aslında diş dışında başka şeyler de düşünüyorum. mesela odasında karanlıkta korkuyor olabilir.(aylardır yalnız yatan bebek neden korkar birden?) ışık yakmak, müzik gibi diğer yöntemleri de deniyoruz. ama ben uykusuzluktan perişanım...
sevgiler
gorki