Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 5 ay 3 haftalık

Eylül 04, 2008

Yiğit 5 ay 3 haftalık oldu. Bugün doktor kontrolü vardı. Temmuz ve ağustos aylarında kendi doktorunu görmediği için Güven hastanesine kontrole gittik.Doktor amcamızı seviyoruz. (hastane ile ilgili şikayetlerimiz var, gerekirse başka hastaneye gideceğiz) Kilomuz 7.100 kg, boyumuz 65 cm. Doktor amcamız genel durumu iyi buldu. Rota virüs ve Pnömokok aşılarımızı olduk. Bugün aşı dolayısı ile biraz kırıklık var. 6. ayda olmamız gereken bir de karma aşımız var. Karma aşı Sağlık bakanlığı listesinde olduğu için sağlık ocağında yaptıracağız.(Rota ve pnömokok aşıları isteğe bağlı ve çok pahalı aşılar. Neden Sağlık Bakanlığı listesinde değiller?)
6. ay beslenme programı için biraz daha vaktimiz var. Ben meyva ve sebze püreleri ve yoğurda devam ediyorum. Gece için Ülker Hero Baby iyi geceler ürünlerinden bir kaşık ekliyorum. Gündüz yemesi gereken yoğurdu son zamanlarda Pınar günlük kutu sütlerden yapıyorum, mayayı ya Pınar yoğurt ile yapıyorum. Makine ile yoğurt yapmak kolay oluyor. Eğer Yiğit yoğurdu yemek istemezse meyva püresi ile karıştırıyorum.
Bugünlerde eli devamlı ağzında, hatta ne bulursa ağzına atıyor. Bazen de ağzına götürdüklerinden midesi bulanıyor. Emzik konusunda başarılı olamadık bir türlü, acaba ne yapsak?

9 yorum:

Eren Derin dedi ki...

Masallah ne güzel melek gibi uyuyor. Cok da tombik olmus annesi :))

Sermin dedi ki...

Ay ay ay çok tatlı çooook. Maşallah çok sevimli görünüyor. Bilezikleri biel var kolunda tontişin. Biz de Güven Hastanesine gidiyoruz ve çok memnunuz. Siz niye sevmediniz ki?

Deniz dedi ki...

Dişleri yavaş kaşınmaya başlıyor olabilir, bazı bebekler 4. ayda bile diş çıkarabiliyor. Bu arada Yiğit tombik ötesi olmuş, biz gelmesek daha iyi, severken canını yakmak istemem :)) Maaaaaaaaşallah!!! Bir de ağzına soktuğu şey temiz olduğu sürece (hijyen delisi de olmamak lazım) sorun yok, çünkü şimdi o dünyayı , birşeyleri ağzına sokarak tanıyor. Elma kemirebilir mesela, havuç olabilir... senin gözetiminde. Kopmaması için... öptüm, ikinizi de

Naile dedi ki...

Dişler kaşınıyor sanırım, sulu diş kaşıyıcılardan yoksa edinmenizi tavsiye ederim. Salyaları da çok akıyor diş çıkarmadan önce. Emziği bazı çocuklar almak istemiyor, benim oğlum çok kolay alıştı ve sadece uyuyacağı zaman istiyor. Bir arkadaşımın kızı da 6.aylık olduktan sonra alıştı emziğe, belki ısrar edersen alışabilir.

mamagonekrazi dedi ki...

Gorkemcim,

Ya inanamiyorum, ne kadar tatli bir bebek yigitcik. Inanilmaz kilo aldi ama cok iyi besleniyor demekki annesi. Demirle resmine bakip bakip sevdik simdi yigidi. Masallah! Oglanin disleri cikiyor olabilir. Eli surekli agzinda olanlarin akibeti genelde dis oluyor. Onun disinda burada bu durumlar icin oldukca yararli bir sey var, boyle bir sey var:
http://www.munchkin.com/products/detail.html?section=prodCategories&ID=10019&pID=37

Bebeklere en guvenli sekilde taze sebze ve meyveyi kendi kendilerine yerken dislerinide bu sayede kasima olanagi taniyan bir sey. Valla tuirkiyede ne deniyor bilmiyorum. o gordugun torba gibi kisma ornegin koy elmayi agzini kapat, cuvalimsi kismin kumasi hafif delikli bir kumas o yuzden cok guzel damak kasiniyor onunla ayni zamanda o deliklerden meyvenin suyu yada bebegin yutabilecegi cinsten purelenmis sekilde meyvenin kendisi cikiyor. Bizimkiler seviyorlar. bir dene istersen. Cok optuk tosuncugu.

Zamandan Sızan dedi ki...

ay yerim o kolları bennnnn

gezicini dedi ki...

sevgili eren derin,
sağolasın, bazen uyuyor, bazen uyumuyor, idare edip gidiyoruz işte..

sevgili sermin,
seninki de çok tatlı maşallah. biz doğum dahil Güven hastanesindeydik. ama artık SGK ve özel diye hastaları ayırıyorlar. biz de özel olarak 150 YTL ödemek zorunda kaldık, haberimiz yoktu, sinirlendik. bakalım durum en olacak?

sevgili deniz,
ben korkuyorum genelde ama ağzına sert şeyler vermek lazım haklısın. ben deneyeyim bir havuç mesela?
sağolasın...

sevgili naile,
halası almış Yiğite, sulu dişliklerimiz var. buzdolabında soğutup veriyorum. biraz kemiriyor,sonra fırlatıp atıyor. emzik konusunda ısrarlıyım, denemeye devam!

sevgili alev,
henüz diş yok görünürde, 6. aydan itibaren beklemedeyiz, bakalım ne zaman gelecek? seninkiler de çok tatlılar, iki bebekle uğraşmak çok zor değil mi? kolay gelsin canım...

sevgili ali,
teşekkürler, sitenize bakarım...

sevgili kıymet,
gel biz evdeyiz, beklerizzz...

sevgiler
gorki

Yunkabu dedi ki...

Bu fotografa bayildim:) Allah nazarlardan saklasin masallah Yigit'e.

gezicini dedi ki...

sevgili yunkabu,
biz de senin hayatını ve yazdıklarını merakla takip ediyoruz.
hep bekleriz..
sevgiler
gorki